За много години! Честита да е Новата 2020-та Година!

Happy New 2020

Фентъзи клуб “Цитаделата” честити настъпването на 2020-та година на всички наши читатели, като им пожелаваме много здраве, щастие, радост и успехи! Надяваме се през Новата година да продължим да ви радваме с интересни новини и ревюта на книги, филми и анимета от жанровете фентъзи и хорър. До края на януари трябва да сме гласували и връчили наградите на клуба за най-доброто от миналата година, а след това насочваме вниманието си към това, което предстои! 2020-та ни обещава:

– Нови интересни книги! Във фентъзито, Рик Риърдън трябва да приключи поредицата “Изпитанията на Аполон” с петата книга “Кулата на Нерон”, а Тери Брукс слага точка на цялата сага “Шанара” с The Last Druid. В ужасите очакваме сборника If It Bleeds на Стивън Кинг и The House of Hundred Whispers, роман за призраци от майстора на черния жанр Греъм Мастертън.

– Аниме приключения! Превръщащото се в модерна класика “Обещаният Невърленд” ще получи втори сезон, същата съдба очаква и провокативното Beastars, което развива сюжет за антропоморфни животни, но ще има конкуренция в лицето на BNA от студио “Тригър”.

– Римейк на “Мулан”! След успеха на “Цар Лъв” и “Аладин”, Disney се надяват това да е новия супер хит на компанията, направен и с подкрепата на Китай. Освен това компанията ще пусне нови филми от света на “Марвел”, включително “Черната вдовица”, както и втори сезон на сериала Mandalorian по Disney+. За феновете на DC пък има филми за Харли Куин и Жената чудо от “Уорнър”. Същото студио е подготвило и сблъсък между Годзила и Кинг Конг.

– За любителите на истории с животни чакаме “Дивото зове” по Джек Лондон, адаптация на вечния роман, направена с участието на Харисън Форд. Феновете на младежките фентъзита вероятно ще се зарадват пък на “Артемис Фоул” по Оуън Колфър, а любителите на епоси ще насочат погледи към декември, когато излиза “Дюн” по Франк Хърбърт.

– Годината ще е богата за феновете на филмовия хорър, като освен третата част на “Заклинанието” ще има ново заглавие от дел Торо за индианския дух Уиндиго и поредна серия от “Проклятието”, поредица, започнала в Япония.

– И накрая, но не и по значение, майсторът на седмото изкуството Кристофър Нолан предлага нов дързък филм в лицето на Tenet, история, която изглежда обречена да застане до “Генезис” и “Престиж” в класациите на феновете на този талантлив и оригинален творец.

Разбира се, дори по-интересни от всички тези неща са произведенията, които ще открием непланирано и непринудено, по естествен път, за да споделим впечатления от тях в ревюта. Надявам се да бъдете с нас, когато го направим! Честита Нова 2020-та Година!

Оставете отговор