Заразно зло: Проклятие

resident_evil_damnation_cover_-_final

“Заразно зло: Проклятие” е вторият от двата анимационни филма, посветени на Лиън Кенеди, оригиналният герой от игрите “Resident Evil”. Макар да се води продължение на първата част “Дегенерация”, той може да се гледа на практика и самостоятелно.
След разпада на СССР, измислената Източнославянска република обявява независимост, но точно както се е случило и в много неизмислени държави от социалистическия блок, политиците стават заложници на олигарсите и това предизвиква бунтове сред населението. Управляващите, излъчили наскоро като президент Светлана Беликова, изпращат танкове, с които да смажат неподчинението, без да знаят, че съпротивата има един последен, отчаян ход, а именно употребата на биооръжия, които превръщат хората в уроди. Лиън Кенеди, който на няколко пъти се е изправят срещу зомбита и други, по-гадни същества, решава да се намеси в конфликта, само и само за да гарантира, че кошмарът отпреди няма да се повтори. Но вече е твърде късно…
leon-hot-re-damnation-leon-kennedy-32333793-500-281
“Заразно зло: Проклятие” е страхотен екшън с неописуеми чудовища. Филмът използва богат кастинг от герои – освен супер-уникално-готиния протагонист Лиън, виждаме колоритни местни образи като Джей Ди и Александър, както и смъртоносни, но готини мацки като Ада Уонг и самата Беликова, като в същото време залива зрителя с отблъскващи изчадия, които са вариации както на клишетата за живи мъртви, така и на по-брутални истории като “Нещото”, а накрая има и огромни уроди, смътно напомнящи на спейс маринци от “Уорхамър 40к”. Резултатът е култов филм, който държи зрителя залепен за екрана от началото до края. Препоръчвам горещо и се надявам да направят още филми за Лиън!

Оставете отговор