Започва зимният панаир на книгата

christmas carol

Днес започва традиционният зимен Панаир на книгата, едно от любимите събития на книгоманите в България. Той ще продължи до неделя, като издателите ще предлагат актуална продукция на читателите си в Националния Дворец на Културата.

“Миранда”, които спечелиха приза за Издателство на годината на юбилейните ни награди през януари, се намират на два щанда – 115 и 324. Те имат силно предложение за празниците, а именно ново издание на “Коледна песен” от големия Чарлз Дикенс с илюстрации на майстора Либико Марайа. Прекрасен подарък за малки и големи с много смисъл, а освен него Ви чакат още “Котаракът Рибар”, “Вълшебникът от Оз”, “Мили ми Мечо” и други чудесни книжки на отстъпка между 20 и 50%.

return to green cat

ИК “Ерго”, намиращи се на щанд 329, залагат на българското, като за феновете на фентъзито ще е любопитно да се срещнат с писателя Сибин Майналовски, който в събота след 16 ще раздава автографи на закупилите си “Завръщане в “Зелената котка””, новият му сборник с хумористични разкази, сравняван от читателите с творчеството на Пратчет и Едингс. Ден по-рано, в петък между 18 и 20ч пък на щанд ще е Анна Гюрова с бройки от двете си антологии – “Градът на скелетите” и “Градът на статуите”.

aristotel-i-dante-se-gmurvat-vav-vodite-na-sveta-bendzhamin-alire-saents-ciela

На щанд 110 се намират издателство “Сиела”, които представят втората част от тийн поредицата “Аристотел и Данте” на Бенджамин Алире Саенц, трогателна история за израстването на две млади момчета. Първата част се счита за шедьовър, засега отзивите от втората също са възторжени. “Сиела” ще пуснат също така и последната част от фентъзи сагата “Софийски магьосници” на Мартин Колев, в която магьосникът Бриян се изправя срещу армията на страховит демон.

sofia wizards finale

Други издателства с участие на Панаира са “Плеяда” на щанд 310, където могат да се намерят хорър хитове от Стивън Кинг и Джонатан Баркър, “Бард” на щанд 317, където са фентъзи епосите на Толкин и Джордж Р.Р. Мартин, “Колибри” на щанд 305, които предлагат два от най-новите ми преводи, “Вдовици” от Линда ЛаПлант и “Дневникът на прелюбодейката” от професор Кърт Левиант. За съжаление има и пропускащи Панаира, като “Егмонт”, от които се надявахме на отстъпка за новите книги от Дж.К. Роулинг и Рик Риърдън, както и “Обсидиан”, наскоро издали “Списъкът на съдията”, смразяващ кръвта трилър от майстора на жанра Джон Гришам. Те имат виртуални отстъпки, но със сигурност ще липсват на феновете, въпреки страха от коронавируса. Все пак, да пожелаем успех на участниците в Коледния панаир на книгата. За книгоиздателите периодът около пандемията не е никак лесен, така че всяка подкрепа за тях може да е от ключово значение.

miranda bookfair promo

miranda promo

Един коментар за Започва зимният панаир на книгата

  • Alexander  :

    Посетих събитието и останах доволен – щандовете на Миранда, Ерго и Сиела наистина си струва да се посетят, на други също има интересни предложения 🙂
    За съжаление сме отразили грешно часовете за гостувания на наши автори – сега са поправени.

Оставете отговор