“Замръзналото кралство 2” със старт от 350 милиона долара

frozen 2

“Замръзналото кралство 2” напълно потвърди очакванията, че е един от най-дългоочакваните филми за 2019-та година, след като спечели 350 милиона долара от кината по света при премиерния си уикенд на голям екран. 127 от тях са спечелени в Щатите, където филмът е убедително начело в класацията по приходи. Това се повтаря и в Далечния Изток, където анимираната приказка печели съответно 53 милиона в Китай, 31,5 милиона в Република Корея и 18,2 милиона в Япония. “Замръзналото кралство 2” е силен още и в Европа, като поставя рекорди в държави като Франция, Великобритания и Полша. По всяка вероятност филмът ще спечели над един милиард долара за “Дисни” ставайки поредния мегахит на компанията след “Отмъстителите: Краят”, “Цар Лъв”, “Аладин” и “Играта на играчките 4”.

На второ място остава “Форд срещу Ферари” с 16 милиона за уикенда и 103 в глобалния бокс-офис от излизането му преди седмица. За по-нишов проект, каквато е тази екранизация на спортно съперничество в 24-те часа на Льо Ман, това е много добър резултат.

Същевременно през последните седмици трябва да се отбележи доброто представяне на хонгконгския филм Better Days, който спечели над 200 милиона долара приходи от китайските кина, като постави на голям екран изключително наболял проблем, какъвто е училищния тормоз. У нас, макар и в много по-малък мащаб, подобен успех пък постига “Доза щастие”, който е документална история против наркотиците.

Тагове:  

Оставете отговор