Заклинанието 3: Демоничният убиец

conjuring3

Третата част от основната поредица в хорър вселената на “Заклинанието” пристигна с година закъснение заради коронавируса и през тази една година в ума ми се появиха някои съмнения. Дали има какво повече да видим от този свят, дали няма да има умора в сюжета, какво толкова още могат да измислят… Огромен кеф ми е да съобщя, че не съм имал основания да се притеснявам. “Демоничният убиец” е най-добрият филм от ЦЯЛАТА серия досега, страхотно измислена и перфектно заснета хорър история, представяща епичен сблъсък между доброто и злото… за една човешка душа.

Всичко започва със злополучния екзорсизъм на малкия Дейвид, момче от щата Кънектикът, обсебено от демон. Злият дух, нахлул в тялото му изглежда всесилен, изкривявайки по чудовищен начин крайниците му. Свещеникът, който пристига да отведе детето в църквата бива повален, а опитният заклинател и изследовател на паранормалното Ед Уорън получава инфаркт. За да помогне на момчето, младият Арни, който е гадже на сестрата на Дейвид, дръзко предлага размяна на демона – себе си срещу детето. Малко по-късно кошмарът за Дейвид свършва. Този за Арни обаче едва сега започва, а единствените, които могат да му помогнат са паранормалните изследователи Ед и Лорейн Уорън. Ед обаче още се възстановява от прекарания инфаркт, а що се отнася до Лорейн, тя се оказва въвлечена в битка със зла сила,  чиято черна мощ изглежда безгранична…

Conjuring-3-Hell

Каквото и да кажа за филма, ще е малко. От година и половина не бях ходил на кино и бях зажаднял за качествено преживяване, затова се радвам много, че успях да го получа. Актьорите във филма са великолепни и си вършат перфектно работата, от винаги блестящите Патрик Уилсън и Вера Фармига, правещи най-доброто изпълнение от началото на сагата въплъщавайки се в Ед и Лорейн Уорън, през появяващия се в малка, но важна роля Джон Нобъл, до Руаири О’Конър, който играе Арни и изпълнителката на антагонистичния образ Юджини Бондюрант, чиято игра ще ви докара тръпки по гърба. Атмосферата е изключително барната и човек усеща духа на времето, както и ужаса от свръхестественото, а сценарият е построен така, че не остава нито минута празно място, непрекъснато представяйки или нови разкрития за характера на героите, или нов сюжетен обрат, който да ви изкара ангелите. За капак и музиката на Джоузеф Бишара оформя по перфектен цялото нещо, давайки необходимата за почти всеки хорър филм подплънка.

“Заклинанието 3: Демоничният убиец” е върхово изпълнение в модерното хорър кино и кулминацията на поредица, която се превръща в най-успешния киноексперимент на жанра досега. Не го пропускайте!

Ревю на Александър Драганов

Оставете отговор