Заглавието на следващата ми книга!

citadelata triple logo

Точно преди една година, за моя имен ден, споделих с вас корицата на “Черната корона”, книга, която означаваше много за мен и ми позволи да измина един етап от творческото си развитие, като споделя в нея чувствата си по много теми, които по една или друга причина ме вълнуват.

Година по-късно, за същия празник, имам удоволствието да ви почерпя със заглавието на следващата си книга, “ЗВЕЗДАТА НА ГИБЕЛТА”, която очаквам да излезе в края на месец октомври със знака на издателство “Иви Пет”. Това отново е епично фентъзи приключение – макар и с научнофантастичен обрат – но в изцяло нов свят и изцяло нови герои. Тя е развитие на темите, които ме вълнуваха в двата тома на “Сказания за Ледената планина”, като отново съм разглеждал проблемите с прошката и изкуплението, но съм използвал различен подход на светостроене, като нарочно избягах от трите си любими декора, а именно Толкиновия епос с елфи, готическия елемент с вампири и мита за Ктхулу. Този път съм повлиян от други любими произведения, но съм дълбоко убеден, че крайният резултат, както стана и със Сказанията, си е нещо мое. Нямам търпение да споделя тази книга с вас и благодаря от все сърце на Петьо Русинов, който реши да ми се довери и да заложи на “Звездата на гибелта”. Надявам се тя да ви хареса дори повече, отколкото “Сказания за Ледената планина” и “Черната корона”.

Накрая ще кажа, че след неуспеха на дебютния си роман “Хрониките на Ралмия”, причинен от некоректно разпространение, се бях примирил, че няма да бъда издаван автор, че книгите ми са обречени да си стоят като забравени файлове от информационния поток на Цитаделата. Това, че излизат на хартия и че намират толкова прекрасни читатели за мен е сюрреалистично и красиво изживяване.
Благодаря ви!

Оставете отговор