Завръщането на господаря на ужаса

house of hundred spirits

От вчера на англоезичния книжен пазар може да се намери The House of a Hundred Whispers, новият роман на ужаса от майстора на жанра Греъм Мастертън, автор на класиката “Маниту – Кошмар в Манхатън”.

“Ол Халоус Хол” е порутено имение от епохата на Тюдорите на края на мрачно, покрито с мъгли мочурище. Това не е място, на което мнозина биха избрали да живеят. Но някогашният губернатор на затвора в “Дартмур” е направил точно това. Сега той е мъртъв и роднините му са наследници на имението.

Но когато семейството на мъртвеца посещава къщата, атмосферата на мочурището сякаш се просмуква във всяка от стаите. Дъските скърцат, ехо отеква в скрити коридори, а вятърът вие в скривалище, останало от времената, когато католиците са били преследвани в Англия. И тогава, на сутринта, в която семейството решава да напусне “Ол Халоус Хол” малкият им син Тими изчезва…

Мастертън е наричан “един от най-оригиналните и плашещи разказвачи на нашето време”, както и “истински майстор на ужаса”, звание, дадено му от неговия колега Джеймс Хърбърт, автор на шедьовъра “Плъхове”. Греъм е носител на наградата “Брам Стоукър” за цялостно творчество, печелил е наградата “Автор на годината” от Цитаделата, а на годишните награди през януари неговия роман Death Trance взе приза за “Международен хит”. През последните години той редовно участва и в сборника “Сказанията на Стрикса” на издателство “ИвиПет”, за който изпраща разкази, написани с Даун Дж. Харис. Пожелаваме успех и на новата му книга! Убедени сме, че ще е страховита!

Оставете отговор