Завръщам се в “Сказанията на Стрикса”!

strix part IV

Четвъртият том от сборника с български фентъзи и фантастични разкази “Сказанията на Стрикса” излиза за Коледния панаир на книгата, а аз (Александър Драганов) отново съм в списъка на авторите с разказа “Меч за Дагон”, комбинация от аниме история за самураи и митовете на Х.Ф. Лъвкрафт! Това обаче е само едно от произведенията в тази супер обещаваща книга, а сред другите писатели вътре са Бранимир Събев (“Нощно острие”, “Априлска жътва”), Сибин Майналовски (“Симфония на мъртвите”, “Змии в стените”), Мартин Колев (“Софийски магьосници”). Корицата пък е дело на легендарния художник Петър Станимиров, илюстрирал култовите корици на издателство “Плеяда” за книгите на Стивън Кинг.

Преминал през времето и пространството, Стриксът отново е тук, носейки своите най-мрачни истории. Магия, предателство, измама, приключение, ярост, страх, любов са част от причините именити герои или обикновени хора да се изправят срещу тъмни сили, излизащи извън рамките на човешките възприятия. А когато Мракa се въздигне, надеждата угасва за всеки…

Подгответе се за пътешествие в света на въображението, каквото още не сте изживявали!

В четвърти том на „Сказанията на Стрикса“ са включени:

» „Ръждивата къща“ от Благой Д. Иванов
» „Кладенецът на надеждата“ от Сибин Майналовски
» „Безплатното бренди“ от Мартин Колев
» „Меч за Дагон“ от Александър Драганов
» „Цар Гарван“ от Бранимир Събев
» „Ритуалът“ от Марин Трошанов
» „Епос за Kръволоците: Пробуждането на Mрака“ от Елена Павлова

Сборникът излиза от печат на 12 декември 2018 и ще бъде представен на 46 Софийски международен панаир на книгата, 11-16 декември 2018 г. НДК, ет. 3, щанд 340 .

Оставете отговор