“Жокера” със солиден дебют в бокс-офиса

joker big win

“Жокера” на Тод Филипс доказа, че е тефлонов спрямо всички скандали около излизането му и спечели 93,5 млн долара при дебюта си в американския бокс-офис, а общите му приходи за целия свят възлизат на чудовищните 234 милиона долара. Макар бюджетът на филма да е само от 55 милиона долара, резултатът му е на практика идентичен с този на далеч по-скъпия “Лигата на справедливостта”, който излезе през 2017-та. “Жокера” е и четвъртият най-успешен филм, забранен за лица под 18 години що се отнася до приходите от първия уикенд, като отстъпва само на двата филма за “Дедпул” и първата част на “То”. Това е голям триумф за “Ди Си”, които рискуваха с по-нетрадиционен формат за комиксова адаптация и спечелиха както големи триумфи, като приза “Златен лъв” от Венеция, така и убийствени критики от леви журналисти в Америка. Поне последното обаче изглежда е повишило приходите му, тъй като немалко зрители в Щатите заявяват по форуми, че са подкрепили филма, за да направят “напук на борците за социална правда”.

Преди излизането на “Жокера” враждата между “Марвел” и “Ди Си” припламна с нова сила, като продуцентът на “Жокера” Мартин Скорсезе заяви, че “Марвел” не правят кино, а “лунапаркове”, което провокира ответна реакция от Джеймс Гън, изразил несъгласие със Скорсезе, но не посмял да критикува легендарният режисьор на класики като “Шофьор на такси” и “Разяреният бик”.

След успешният първи уикенд, ще е интересно да види дали “Жокера” може да се справи добре и в маратонска дистанция като бокс-офис или е бил хит за един уикенд.

Оставете отговор