Железния човек: Нашествието на звездните фантоми

iron man star phantoms

От утре на книжния пазар ще може да намерите “Нашествието на звездните фантоми”, ново илюстрирано приключение за Железния човек, което излиза с мой превод и със знака на “Егмонт” – водещото издателство за детска литература у нас.

Без значение дали ще ръководи „Старк Индъстрис“, или ще се подвизава като Железния човек, Тони Старк е посветил живота си на грижата, че неговите технологии няма да наранят околните. Когато агент Колсън от Щ.И.Т. го информира, че двама от Отмъстителите са изчезнали, Тони незабавно се превръща в Железния човек и се заема да ги открие! Но тази проста на пръв поглед задачка се оказва не чак толкова лесна. По пътя си той ще се изправи срещу извънземни кучета, роботи акули и откачени шейпшифтъри от друга вселена! Опитвайки се да разреши всички проблеми със собствени усилия, Тони осъзнава, че може би се нуждае от малко помощ. Но ще пристигнат ли Отмъстителите навреме? Или Тони ще трябва да се изправи сам срещу следващата заплаха – Звездните фантоми?

“Нашествието на звездните фантоми” е динамично и вълнуващо приключение, написано от писателя Стив Белинг и прекрасно илюстрирано от художниците на “Марвел”. То, разбира се, е подходящо за най-малките читатели, които са основната му целева група, но съм убеден, че ще допадне и на по-големите фенове. Причина за това е не само, че в книжката срещаме враг, познат ни от култовия анимационен сериал, излизал през 90-те, но и майсторската заигравка с класическия филм на ужасите “Нещото” на Джон Карпентър, която преминава в директен цитат на някои моменти и ще достави голямо удоволствие на по-наблюдателните читатели. За мен беше чест и удоволствие да преведа книжка за Тони Старк и ще се радвам, ако решите да я прочетете!