Ето я и корицата на лорд Дакавар!

ralmia 4 cover

Продължавам традицията да ви черпя за имения си ден с корица на нова книга, като този път това е “Пътят на черния рицар”, четвъртата част от първата ми поредица “Хрониките на Ралмия”, която се очаква да излезе в най-голямата онлайн библиотека у нас – “Читанка”. Това ще стане след като приключим работа с втора и трета част, които обявихме преди месец.

Дакавар е млад рицар на който е предсказано величие. Според пророчеството на Оракула, той е човекът, който ще убие Прокълнатия и ще сложи край на мрачното му царуване, продължило цели векове. И наистина, едва навлязъл в света на рицарските турнири, Дакавар започва да трупа победа след победа, което му вдъхва вяра, че действително ще може да оправдае очакванията и да стане воинът, освободил Ралмия. Ала Прокълнатия има друг план и за да го осъществи, вдига на рат своя най-верен и опасен слуга – призрачния дракон Ауганфил…

Четвъртият том от поредицата „Хрониките на Ралмия“ връща читателя назад, разкривайки произхода на може би най-запомнящия се персонаж от първата книга – лорд Дакавар, Рицарят на Смъртта. Битки, интриги и магии – в тази книга несъмнено ще разпознаете почерка на Александър Драганов, авторът на „Сказания за Ледената планина“, „Черната корона“, „Звездата на Гибелта“ и „Тримата вълшебници и Златното руно“.

Оставете отговор