Ето го и гласуването за Автор на годината!

Author of the Year 2019

След две седмици, посветено на любимите герои от малкия екран в категориите за Аниме и Сериал на годината, настъпва моментът, в който насочваме вниманието си към литературата с наградата за Автор на годината.


survey solutions

Номинираните за тази година автори печелят правото да участват заради следните си произведения:

– Кевин Макафъри (Векин87) за “Албус Потър
– Маделин Милър за “Песен за Ахил
– Марк Смит и Джейми Томсън за “Пътят на тигъра

Макафъри е вторият автор за фенфикове по “Хари Потър”, който печели номинация за наградата след Джордж Норман Липърт. Интересно е, че Липърт също пишеше продължения на оригиналната поредица на Роулинг, но с големия син на Хари, Джеймс, докато Векин се ориентира към Албус Сивиръс още преди излизането на “Хари Потър и Прокълнатото дете”.

Маделин Милър печели номинацията след бляскави препоръки от Дж.К. Роулинг и Рик Риърдън. Нейният преразказ на “Илиада” от гледната точка на влюбения във великия герой Ахил млад Патрокъл бе ревюирана в Цитаделата още преди години, но едва през 2019-та “Песен за Ахил” излезе у нас и с това осигури на Милър място в състезанието.

За Марк Смит и Джейми Томсън това е второ участие в категорията, след като не успяха да спечелят срещу Касандра Клеър и Брандън Сандърсън през 2013-та година. Тяхната поредица “Пътят на тигъра” е върхово постижение във формата на книгите-игри (заедно с “Кървав меч” на Дейв Морис и Оливър Джонсън) и макар последната книга “Изкупител” да е написана от Дейвид Уолтърс, това става под техните напътствия, така че е логично те да получат номинацията.

Четиримата автори от трите номинации са много различни, но ги обединява едно – че биха били достойни победители и носители на наградата ни за Автор на годината, печелена в миналото от легенди като Реймънд Фийст, Дж.К. Роулинг, Саймън Р. Грийн, Стивън Кинг и Греъм Мастертън. Гласувайте до утре в 12.30ч!

Ето ви и едно състезание за надъхване и вдъхновение!

Оставете отговор