Едно литературно предложение за хора с изискан вкус…

curt leviant book

Днес разгръщаме първото българско издание на международния бестселър „Дневникът на прелюбодейката“, дело на професор Кърт Левиант и в превод от мен, Александър Драганов!

Двама стари приятели, някогашни съученици. Гуидо е харизматичен и красив фотограф, който привлича, но и наранява жените. Чарли е психолог, неуспял в любовта. Сега обаче и двамата са привлечени от Авива, прекрасна учителка по виолончело. За Гуидо, тя е любовница, с която разнообразява скучния си брак, донесъл горчиво разочарование в лицето на умствено изостаналия му син. За Чарли, тя е жената, която винаги е търсил, но и пациент, на който трябва да помогне. А самата Авива дори не знае за връзката между двамата мъже…

Професор Кърт Левиант е автор, чиито текстове се описват от критиката като нюансирани и изненадващи. „Дневникът на прелюбодейката“ е богата, вкусна книга за любовта, страстта и грешките на миналото, предопределящи настоящето. Той съветва читателите на книгата така:

За да се насладите истински на речника, първо прочетете романа без бележките под линия, отбелязани със сърчице (ако можете да издържите на изкушението), а после го прочетете наново с тях. Ще видите как възприятието ви за книгата и героите ѝ се променя 😉

Макар да е много встрани от стандартните за мен текстове, преводът на “Дневникът на Прелюбодейката” беше едновременно огромно предизвикателство и наслада. Чувствам се поласкан, че издателство “Колибри” ми се довериха за толкова силна книга. Ако се чудите какво да четете по празниците, това е идеалното заглавие! Закупете книгата от ТУК!

Оставете отговор