Една голяма несправедливост поправена – Лео ди Каприо спечели Оскар!

oscar
Една голяма несправедливост в историята на наградите Оскар бе поправена тази нощ. След дълги години, в които бе игнориран или печелеше номинацията, за да загуби самата награда, актьорът Леонардо ди Каприо спечели награда “Оскар” за най-добра роля. Това се случи след участието му във филма “Завръщането”, където Лео мина зверски тренировки, за да снима изключително брутален и тежък филм. Преди това в кариерата си актьорът е участвал във филми като “Защо тъгува Гилбърт Грейп”, “Ромео и Жулиета”, “Титаник”, “Хвани ме ако можеш”, “Вълкът от Уолстрийт”, “Генезис”. Това е едно заслужено признание за таланта му.
Иначе наградата за най-добър филм спечели журналистическата драма “Спотлайт”, а от фантастиките най-добре се представи новият филм от поредицата “Лудият Макс”, който спечели повечето технически Оскари и остави седмия Епизод на “Междузвездни войни” с участие на олимпийския принцип. Спокойно може да се каже обаче, че “Завръщането” е големият победител, тъй като Алехандро Иняриту спечели режисьорската награда за работата си по него, а триумфът на Лео бе основният акцент от наградите.
Вижте трейлър на “Завръщането” 🙂

Пълен списък с номинациите и победителите четете ТУК.

Тагове:  ,

2 коментара за Една голяма несправедливост поправена – Лео ди Каприо спечели Оскар!

  • Alexander  :

    И още една добра новина – Енио Мориконе е получил Оскар за саундтрак. Велик композитор, известен с теми по класически уестърни. Оскарът му тази година е за Великолепната осморка

  • Iskren  :

    Браво! Крайно време беше и двамата да бъдат оценени по достойнство!

Оставете отговор