“Егмонт” ще издават книги за “Покемон”

pokemon-go
Наръчник за Pokemon Go и два детски романа с приключения и истории от света на покемоните ще предложи ЕГМОНТ на многобройните ловци на симпатичните създания. Книгите ще се появят на пазара през септември.
Издателството остава вярно на стратегията си да търси и предлага съдържание, вдъхновено от дигиталния свят. Любимите на децата герои от видеоигри и интернет пространството провокират интерес към четенето за забавление и удоволствие и често увличат младите читатели и в света на по-сериозната литературa.
Наръчник за Pokemon Go
от Кейси Холтър
Съдържа всичко, което трябва да знаеш, за да се превърнеш в ненадминат майстор на завладялата света мобилна игра Pokemon Go. Трикове, съвети, идеи, представяне на малките създания и техните възможности и информация от професионални играчи ще ти помогнат да търсиш и улавяш покемони, както и да изкачваш с лекота нивата в играта. Приготви се за тонове забавление и успехи в тренировките и битките! #CatchThemAll
Два романа от поредицата „Кемп Пикачу“:
#1 Welcome to Camp Pikachu („Добре дошли в Кемп Пикачу“)
#2 Capturing Cresselia („Залавянето на Креселия“)
от Алекс Полън
Две забавни истории за ловци на покемони. Кемп Пикачу посреща любителите на приключения и пресъздава света на любимите видеоигри и анимационни серии за покемоните. Отборни съревнования, летни премеждия, тайна база в короната на дърво, приятелства и предателства съпътстват лагерния живот, вълнуват и забавляват читателите.

За покемоните:
Близо 20 години децата от цял свят разкриват завладяващия свят на покемоните. Днес семейството им се състои от множество продукти като видеоигри, игри с колекционерски карти, анимационен телевизионен сериал, филми, играчки и много други. Игрите насърчават стратегическото мислене и подпомагат развитието на основни математически умения. Покемоните застават зад идеята за спортсменското начало, честната игра и уважение към всеки състезател.
Покемоните са въображаеми същества с различна форма и размер, които живеят сами в дивата природа или в близост до хората. В повечето случаи те не говорят, освен когато изричат имената си. Покемоните биват отглеждани и тренирани от своите собственици, наречени „треньори“. По време на приключенията си създанията се развиват, добиват опит и дори в определени случаи еволюират и стават по-силни. Към момента над 700 същества населяват вселената на покемоните.

За Pokemon Go:
Pokemon Go e интерактивна игра, пресъздаваща света от известната анимация. Само седмица след излизането си в началото на юли 2016 г. играта предизвика небивал фурор в реалния и виртуалния свят – потребителите й надхвърлят тези на американския Twitter – 65 млн. души.
Мобилното приложение използва т. нар. добавена реалност (augmented reality), която комбинира компютърно генерирани образи с реалната среда. Целта на играта е улавянето на известните покемони с помощта на GPS-a и камерата на смартфона на играча. Така приложението принуждава потребителите да излязат навън и да се разхождат в реалния свят в търсене на създанията.
* * *
„Егмонт” е водещо издателство за книги и списания в България, част от скандинавската медийна група „Егмонт”. Мисията на компанията е да създава и разказва истории.

Тагове:  

Оставете отговор