“Егмонт” напомня – тази събота излиза “Скритият оракул”!

trials of apollo
Издателство “Егмонт” напомня, че тази събота на книжния пазар излиза “Скритият оракул”, първата книга от поредицата “Изпитанията на Аполон” от майстора на митовете Рик Риърдън. Книгата излиза в хартиен и електронен формат на 14-ти май. Нашето ревю на книгата може да прочетете ТУК, а описанието на издателството е следното:

ВИНАТА Е ТВОЯ. СЕГА ЩЕ СИ ПОНЕСЕШ ПОСЛЕДСТВИЯТА.

Можете ли да повярвате – Зевс обвинява мен – Аполон, за битката с Гея?! Само защото великата богиня на земята съумя да подмами едно от чедата ми – Октавиан – да потопи гръцките и римските герои в братоубийствена война, която едва не срути западната цивилизация… Защо, в името на Тартара, да съм виновен аз?!
Остави другото, но сега съм прокуден от Олимп в тялото на шестнадесетгодишно смъртно момче с акне и всичките други екстри! На всичкото отгоре Делфийският оракул е замлъкнал, неспособен вече да предрича бъдещето. Най-унизителното от всичко е, че съм задължен да служа на улично хлапе, което се защитава като замерва хората с гнили плодове.
Зевс няма как да очаква да оправя пророческия проблем сам, нали?! Не и в това си безпомощно състояние. Май е време да посетя лагера на нечистокръвните, където, може би, ще успея да открия зародиш на талант сред плявата… ъ-ъ-ъ, имах предвид героите, който да ми помогне в това начинание. Без съмнение, ще ме посрещнат като знаменитост! Ще ми предложат дарове – грозде, „Орео“ или – о, богове – бекон! Ммм!
Да, ако оцелея след това, със сигурност ще напиша ода за бекона…

Жанр: приключенско фентъзи
Възраст: 10+
Обем: 368 стр.
Цена: 12,90 лв.

Рик Риърдън печели любовта на милиони читатели с романите от поредиците „Пърси Джаксън и боговете на Олимп”, „Хрониките на Кейн”, „Героите на Олимп” и „Магнус Чейс и боговете на Асгард”. Носител на множество престижни награди, книгите му са продадени в над 33 милиона копия, преведени на 37 езика и издадени в 36 страни.

Освен “Скритият оракул”, тази събота от “Егмонт” очакваме и третия брой от списанието “Трансформърс: Роботи под прикритие”, в който феновете ще получат и играчка на динобота Гримлок.

Оставете отговор