“Егмонт” издават фентъзи от дете!

kiddie fantasy

Издателство “Егмонт” представят на вниманието на българските читатели “Джордж и вълшебните камъни” – фантастична приказка, написана от малкия Патрик Георгиев.

Патрик Георгиев е едва на десет години, а „Джордж и вълшебните камъни“ е неговият дебютен роман. В него ще се срещнем с едно наглед обикновено дете, но с необикновени способности, с екстравагантни пирати, летящи на невидими космически кораби, и ще отскочим заедно с тях до планетата Мурис. Запленен от света на книгите от съвсем ранна възраст, този път Патрик обединява идеите си и написва свое фентъзи, в което героите му ще бъдат изправени пред най-важната мисия – да възстановят баланса в природата на Земята.

Главният герой Джордж живее в софийския квартал „Изток“, има си списък със задължителни за четене книги и дори не подозира за своята рядка дарба. Отвлечен заради нея, той е нагърбен с важната задача да събере четири вълшебни камъка и спаси планетата. Предстоят забавни перипетии и фентъзи вълшебства, докато следваме Джордж и неговия похитител. Цветното детско издание е придружено с авторските илюстрации на художника Стоян Атанасов от Kontur Creative.

 „Обичам да чета и от малък мечтая за собствена книга. Особено обичам да чета за вълшебства, а напоследък се увличам от статии за защита на околната среда. Вярвам, че всеки един от нас може да повлияе позитивно върху грижата за природата.“ – споделя Патрик и добавя:

„Според мен е много важен примерът, който родителите дават на децата си, включително, за да насърчат интереса им към книгите. Аз се научих да чета на много ранна възраст, но и мама и татко много ми четяха.Четете не като задължение, а като приятно занимание. Не преследвайте определен обем страници и ще получите освен знания, но и истинско удоволствие от четенето.“

Любимите поредици на Патрик са “Хари Потър” и “Пърси Джаксън”, които също се издават от “Егмонт”. Книгата ще може да се поръчва още от 10-ти февруари, а премиерата й е на 18-ти, от 19ч в литературен клуб “Перото”.

Оставете отговор