Д-р Искрен Иванов със световна премиера на новата си книга този месец

pandemics among nations

Новата книга на д-р Искрен Иванов, заместник-председател на клуб “Цитаделата”, ще има световна премиера на 21-ви юни от 18.30ч онлайн, като новината затова бе споделена и от Дом на Културата “Средец”. Книгата е озаглавена Pandemics Among Nations и се издава от водещото академично издателство “Де Гройтер”. Става дума за научен труд в областта на политологията.

Краят на Студената война отбеляза върха в мощта на Америка. В основата на външната й политика преди пандемията от коронавирус бе допускането, че борбата за човешки права и демокрация ще осигури мир. Но ковид-19 подложи водения от САЩ световен ред на изпитание. Международната система във времената след болестта въплъщава парадокса на американското върховенство и китайската битка за глобална доминация. Pandemics Among Nations обръща внимание на геополитическия пъзел, като опитва да обясни как коронавируса пренарежда шахматната дъска на Збигнев Бжежински и твърди, че ако Вашингтон иска да запази водеща роля ще трябва да разработи нова концепция за умна сила, за да възпре китайското изкуство на войната.

Д-р Искрен Иванов е преподавател в Софийския университет “Св. Климент Охридски” с международен опит в страни като Франция и САЩ. Досегашните му книги “САЩ и глобалният тероризъм след 11 септември” и “Православната геополитика на Русия” бяха събития в политическата наука у нас. С Pandemics Among Nations той излиза на международната сцена. Пожелаваме му успех!

Оставете отговор