Д-р Джакурай

Jakurai_portrait

Джакурай Джингуджи е герой от аниме поредицата Hypnosis Mic. Той е лекар и рапър, който изгрява с групата “Дърти Дауг”, преди да оглави своя банда на име “Матенро”. Външният му вид е запомнящ заради дългата бяла коса, впечатление прави и дълбокият му глас.

jakurai good doctor

В недалечното бъдеще оръжията са забранени и конфликтите се решават с помощта на епични рап битки, които изпълнителите провеждат с помощта на хипнотичните микрофони – машини, с чиято помощ римите имат силата на удари. Един от най-добрите изпълнители е д-р Джакурай. В миналото той е бил член на легендарния квартет Dirty Dawg, който обаче правителството е разтурило с помощта на интриги, по всяка вероятност прокарани лично от колегата му Рамуда Амемура. Когато това е станало, Джакурай се е изпълнил с неприязън към него. Джакурай обаче успява да прави нова банда, “Матенро”, която оглавява. Негови партньори в нея са Допо Канонзака и Хифуми Изанами.

Jakurai_Dr

Когато правителството организира турнир по епични рап битки, Джакурай достига с лекота до полуфиналите. Там обаче попада на заклетия си враг Рамуда Амемура, който го сразява с вдъхновените си лирики. Допо обаче успява да изненада всички с убийствени рими, които обръщат мача и “Матенро” се класира на финала, а Джакурай така и не разбира, че Рамуде се е отказал от това да го убие с бойния микрофон, даден му от правителството. Докторът отива на финала и там се среща с “Мад Тригър Крю” на Саматоки. В този епичен мач, той успява да докаже майсторството си, като побеждава Саматоки и печели титлата. Докторът обаче не подозира, че голямата битка тепърва предстои.

jakurai

Правителството, контролирано от феминаци Партията на Словото, иска да плени изпълнителите и да промие мозъка им, така че да популяризират злостната пропаганда затова, че мъжете са лоши и управляващите нямат алтернатива. Джакурай и “Матенро” успяват да се измъкнат, но на косъм. В решителната битка старият екип на “Дърти Дауг” се събира отново, но изглежда, че няма сили да спечели, докато приятелите им от четирите групи не се намесват. Така Джакурай удържа свободата си заедно с останалите, а Партията е принудена поне временно да отстъпи.

А след това… като за начало отново започва дърлянето с Рамуде, разбира се!

jakurai epic

 

Представен от Александър Драганов

 

Тагове:  ,

Оставете отговор