Дявол Z

Deril_Z

Дявол Z е мистериозният император на Десептиконите, който ги управлява в началото на 21-ви век според митологията на първото поколение, разказана в Япония. Това е древно същество с огромна сила, което обаче няма собствено тяло. Гинрай, водачът на Аутоботите, който е въплътен в тялото на Оптимус Прайм, го нарича „демон“.

Дявол Z е скритата сила, която стои зад Десептиконите Претенденти, приемащи образа на митични чудовища, както и зад Богмайсторите, съвършена форма на живот, която комбинира душата на човека с тялото на трансформъра. Сред неговите слуги са лорд Гига и лейди Мега, които заедно образуват страховития робот Овърлорд, братя Хидра и Бъстър, които по-късно той превръща в киборги, както и могъщия Блек Зарак, чудовищната форма на живот, еволюирала от десептиконския предводител Скорпонок, който управлява вида си след смъртта на Галватрон. Макар да няма собствено тяло, Дявол Z разполага с чудовищни сили, които развихря в опитите си да унищожи Земята и човечеството. Когато всичко друго пропада, той успява да обсеби Блек Зарак и така става един от най-могъщите роботи, но бива надвит от обединените сили на Гинрай, Гранд Максимус и Овърлорд, който се обръща срещу него заради жестокостта му.

Макар Мегатрон да е безсмъртен тиранин, отговорен за разрухата на Кибертрон, а Юникрон да е чудовищен планетоид, поглъщаш цели светове, Дявол Z може би е най-загадъчният и ужасяващ враг на Аутоботите от света на „Трансформърс“, мистериозно зло, което не може да бъде описано.

 

 

 

 

Тагове:  

Оставете отговор