“Дюнкерк” начело в бокс-офиса за втора поредна седмица

dunkirk-03

“Дюнкерк” на Кристофър Нолан оглави бокс-офиса в Северна Америка за втора поредна седмица. Драматичният филм, който разказва героична история от Втората Световна Война, печели 28,1 милиона долара във втория си уикенд и става първата продукция, останала начело за повече от седмица в САЩ от “Жената чудо” насам. Това се случва навръх рождения ден на Нолан и е пълен обрат спрямо представянето на “Интерстелар”, който също бе приет добре, но не чак толкова и не успя да спечели уикендите си отвъд Океана. “Дюнкерк” е натрупал 102 милиона долара в Щатите и 234 в целия свят, което е забележително добро представяне за военен филм, излязъл в сезона на отпускарските блокбъстъри.

Анимацията “Емоджи: Филмът” остава на второ място в бокс-офиса с 25, 6 милиона, докато другата премиера, ултра феминисткият по трейлър Atomic Blonde се спъва на четвърто място с 18,5 милиона, зад комедията Girl’s Trip, която печели 20 милиона. Това е добра новина за онези, които искат да си отдъхнат от либерална пропаганда и в същото време биха се отпуснали с една забавна, макар и ако съдим по отзивите, далеч не гениална анимация.

“Спайдър-мен: Завръщане у дома” минава границата от 600 милиона глобални приходи, като вече има 633 след доброто си класиране и през тази седмица, когато е пети с 13,4 милиона долара. Филмът с Том Холанд вече изпреварва двете части с Андрю Гарфилд в американския бокс-офис, макар все още да е далеч от трилогията с Тоби Магуайър. Не така добре стоят нещата за “Трансформърс: Последният рицар”, който излита от първата десетка с 565 хиляди долара и има общи приходи от 568 милиона. “Валериан и градът на хилядите планети” също е немощен в Щатите, където е едва осми с 6,8 милиона и общи приходи от едва 30 до момента. Те обаче не включват парите от Европа, където фантастиката на Люк Бесон тръгна мощно с чудесен премиерен уикенд във Франция, макар Германия да не бе толкова силна територия. При “Жената чудо” пък парите от Северна Америка вече са повече от тези в останалия свят, което означава, че успехът й е до голяма степен американски феномен. “Аз, проклетникът 3” за сметка на това лети навсякъде и вече е спечелил над 800 милиона долара.

През следващата седмица очакваме премиерата на “Тъмната кула”, екранизация по романа на Стивън Кинг. Тя по всяка вероятност ще сложи край на Нолановата доминация в бокс-офиса, но това едва ли ще намали впечатленията, оставени у зрителя от невероятния “Дюнкерк”!

Тагове:  

Оставете отговор