Дъщерята на Тери Пратчет пише книга-игра!

crystal of storms

Рияна Пратчет, дъщерята на известния фентъзи писател сър Тери Пратчет, ще напише книга-игра от класическата поредица “Битки Безброй” на Йън Ливингстън и Стийв Джаксън. Добрата новина беше съобщена от издателство “Схоластик”.

Рияна Пратчет е известна като един от водещите автори на сюжети за видео игри, като е работила по култовата поредица Tomb Raider. Книгата й Crystal of Storms ще се развива в света, създаден от Ливингстън и Джаксън в “Магьосникът от Огнената планина”. В нея твоят герой ще трябва да спаси летящия остров Нимбус, който ненадейно пада в Океана на Бурите.

“За мен бе чест, когато Стийв Джаксън и Йън Ливингстън ме помолиха да напиша книга за техния свят”, коментира Рияна Пратчет, която призна, че като малка е чела книгите-игри под завивките с фенер и се надява нейното произведение да докара същата емоция на новите фенове.

“Радваме се, че толкова популярен и талантлив автор ще пише за “Битки Безброй!””, коментираха от своя страна Йън Ливингстън и Стийв Джаксън. “Прекрасният й стил ще зарадва както новите, така и старите фенове на поредицата”.

Crystal of Storm ще излезе на книжния пазар през октомври заедно с ново издание на Return to the Firetop Mountain, продължение на класиката “Магьосникът от Огнената планина”.

Тагове:  

Оставете отговор