Дъщерята на Магьосника

Adobe Photoshop PDF
“Дъщерята на магьосника”, новата книга от поредицата “Шанара” на Тери Брукс, по чиито мотиви по-рано тази година тръгна сериал на МТВ, излиза на книжния пазар в Щатите днес.
Загадъчният орден на Друидите съществува от векове и се бори с магията си срещу злото, което застрашава Четирите земи, без никога да получава разбиране и подкрепа. Надеждите им за добри отношения с останалите раси биват разбити от демон, който потапя в кръв мирни преговори, след които всички политически съперници на Друидите са мъртви. Подозирани в убийство, те ще трябва да бягат както от смъртни врагове, така и от ужасяващи чудовища.
Паксън Лий, паладинът на ордена, знае, че вината за станалото е на Арканен Рай, отвратителен магьосник, с когото се е борил и преди. Но време да залови стария си враг няма. Той трябва да намери убежище на Друидите, а пътят му е осеян с опасности, тъй като гневен правителствен агент го гони с цяла армия по петите, а смъртоносни хищници ги очакват в дивото.
Играта на Арканен обаче е по-сложна, отколкото Паксън подозира. Собствената му сестра има магия, която злодеят иска за себе си, без обаче да предвиди, че неговата дъщеря Леофур, отдала живота си на Паксън, ще опита да го спре. Докато тя се готви да извърши гибелен подвиг, отмъстителния Арканен призовава най-черната си магия, решен да унищожи всичките си врагове!
“Ако Толкин е дядото на съвременното фентъзи, то Тери Брукс е любимият му чичо”, казва Питър Брет, автор на “Пустинното копие”.
“Дори не мога да преброя колко книги на Тери Брукс съм чел и препрочитал през годините”, добавя Патрик Ротфус, автор на “Името на вятъра”.
“Тери Брукс е майсторът, утвърдил жанра фентъзи, задължително четиво”, смята Брент Уийкс, автор на “Черната призма”.
“Книгите за “Шанара” бяха сред първите, които плениха въображението ми”, пък е мнението на Брандън Мъл, автор на “Чудоземия”.
“The Sorcerer’s Daughter” излиза на английски под знака на издателство Del Rey.

Оставете отговор