Драйбоун срещу Рафаел

Drybone vs Raphael QF3

Навлизаме във втората половина от четвъртфиналите в Дуелите на Цитаделата за 2023-та година. В битката за тази седмица  безсмъртният магьосник Драйбоун от руската анимация “Безсмъртният и красавицата” се изправя срещу смъртоносния френски фехтувач Рафаел от игрите Soul Calibur. Предвиждаме битката да продължи до утре в 12.00ч.

В следващите редове ще може да прочетете малко повече за ПРЕТЕНДЕНТИТЕ…

youtube-video-gif (2)

Безсмъртният магьосник Драйбоун, известен ни от старите приказки като Кошчей или Кошей, е най-силният магьосник в руското фентъзи. Обикновено възприеман като зъл, той получи нова интерпретация на образа си в анимацията “Безсмъртният и красавицата”, където бе представен по-скоро като антигерой, от тъмната страна наистина, но всъщност със сърце, което копнее за любов. Това обаче не се отразява лошо на изключителните му магически сили, правещи го практически неуязвим за противниците, не знаещи къде е скрита душата му. В първата си битка от Дуелите на Цитаделата за тази година той отстрани принц Лешникотрошачката. Сега обаче срещу него се изправя противник, който не му отстъпва по коварство…

youtube-video-gif (3)

Рафаел Сорел е френски аристократ, герой от поредицата игри “Соул Калибър”. Низвергнат от семейството си заради убийство, той търси прокълнатия меч Соул Едж, за да осъществи с него плановете си за световно господство. Той е изключителен майстор на фехтовката, объркващ допълнително противниците си заради това, че се дуелира с лявата ръка, което прави атаките му трудно отразими. Освен това Рафаел е постигнал силите на вампир, правещи го почти безсмъртен. В предишния си Дуел той разгроми Сигвалд Великолепния, страховития шампион на скверния бог Слаанеш от света на Warhammer, но сега се изправя срещу противник с може би още по-силна магия.

ДУЕЛЪТ:

khazad dum

За неутрална арена на Дуела избираме мостът на Хазад-Дум. Той би затруднил всеки противник, но тези двамата имат необходимата ловкост, за да го използват за бойно поле.

ЗА РУБРИКАТА:

AlucardvsHeron

Рубриката с Дуели на Цитаделата се корени в отдавна изчезнали форуми на клуба, преди да се превърне в редовна дискусионна секция на сайта през 2007-ма. Анкетите се добавят през 2013-та, като от 2018-та те са подредени така, че да образуват годишен турнир. 16 персонажа участват през тази година, като десет от тях вече отпаднаха. Муфаса от “Цар Лъв” и Пол Атреидски от “Дюн” вече се класираха на полуфиналите, а до края на четвъртфиналите предстои да видим битката на Рю Сузаку от F-Zero и Броли от Dragon Ball. Следете Цитаделата, за да не пропуснете участието им в рубриката, а сега се съсредоточете отново върху Драйбоун и Рафаел, за да изберете победител!

Тагове:  ,

Оставете отговор