“До дъно” – ново българско фентъзи!

do duno

От днес на книжния пазар у нас излиза книгата “До дъно” – фентъзи от писателя Мирослав Костов, издавано от “Иви Пет”. Може да се поръча от книжарница Smart Reading!

Ако попитате който и да е от съселяните на Артелерон Худин, със сигурност ще чуете мнението, че старецът, както се казва „си е вързал гащите“. Все пак той разполагаше изцяло със своята пенсийка на ветеран от войната, живееше на хубаво място в спретната къщурка, която даже не бе негова, а освен всичко това – и косата му още си беше, където трябваше. Истината е, че освен всички тия благинки, Худин се радваше и на практически неограничени количества алкохол, въртеше тайна търговия със свой стар приятел, а и нямаше намерение да умира скоро, понеже беше безсмъртен.

Обаче според самия него, тези факти не можеха да се смятат за изцяло положителни. Колибата, предоставена му за „непостоянно“ ползване по заслуги, вече направо си плачеше за ремонт. Освен това, поради естеството на неговото безсмъртие, по-скоро му се налагаше да пие, за да живее, отколкото обратното. Да не говорим, че ситуацията съвсем се вгаднява, когато веднъж, гореспоменатия бизнес партньор случайно бива обвинен в убийство. А Худин се оказва принуден от местните властимащи да открие и да се „справи“ със своя другар. И така, меко казано, му се отваря работа…

 

Оставете отговор