ДОТА: Кръвта на Дракона

Dota_Dragons_Blood_poster

В петъчното ревю за тази седмица се връщаме към класическото фентъзи, защото ще ви запозная със сериал, кой носи името на втората част от легендарната игра ДОТА (Defense of the Ancients). Всеки верен фен на Уоркрафт, знае какъв фурор направи тя през 2013 и колко много почитатели има тя днес, 8 години по-късно. Сериалчето, което се състои от 9 епизода, е идеална възможност феновете на тази вселена наистина да се почувстват като част от приключението. Отново, благодарение на “Нетфликс”, които вече говорят за втори сезон.

MV5BNjVjYmQ4N2QtNzc1Yi00MzI0LTlmNWMtZTU2MjcxYzIwYmY4XkEyXkFqcGdeQXVyMTEzMTI1Mjk3._V1_

Предисторията на сериала ни отвежда в необятния свят на Тера (земята – както се нарича тя в игрите и книгите), населяван от рицари, дракони, демони, елфи и всякакви приказни същества. За разлика от други светове обаче, драконите възприемат по съвсем различен мястото си в хранителната верига. Тези могъщи същества кръстосват земята като господари на света и изпепеляват всеки, който дръзне да им се опълчи. За да гарантират безопасността си, хората създават Ордена на Ловците на Дракони. Наричани още Драконови рицари, тези храбри войни са специално обучени с една цел – да ловят драконите, които нападат хора.

53353e10b1924b31757651bac1b56422

Първият епизод от сериала ни отвежда в китното градче Хаупщад, където рицарят – ловец на дракони Давион отдъхва след поредното си приключение в едно от драконовите гнезда. Докато си пие питието кръчмата, Давион става свидетел на свада между богато облечен елф и кралската особа Мирана (позната още на феновете на Принцесата на Луната). Тогава ловецът дори не подозира коя е тя, но решава по кавалерски да я защити. След като пребива елфа, Давион научава, че Мирана и нейната спътница отиват към Черния пазар на Хаупщад. Рицарят им предлага помощта си и така започва приключението.

EunUTnRVoAMuMQB

Главният герой в сериала се казва Давион и е озвучаван от Юри Лавънтал, който озвучава Питър Паркър в последните игри за Спайди. Понеже семейството му е изядено от дракони, Дав решава да стане ловец за да отмъсти за смъртта им. След като овладява древното изкуство на драконовите рицари, младият войн започва да пътува от град на град, унищожавайки гнездо след гнездо. В Хаупщад обаче се случва нещо, което ще промени живота му завинаги. След като среща Мирана и й предлага помоща си, Давион научава, че местният войвода – капитан Фрюлинг е напуснал града за да се сражава сам с дракона Улдорак, който тормози хаупщадци от край време. Дав се втурва да му помогне, но когато стига до гнездото разбира, че Фрюлинг всъщност е обсебен от демона Терърблейд, който цели да погълне душата на дракона и така да се върне в нашия свят.

605e0980-72fd-11eb-bef9-b0308478a57f

Мирана играе поддържащата роля в сериала. В началото Давион не подозира коя всъщност е новата му приятелка, но скоро научава, че тя е Принцесата на Луната, чиято родина са Сребърните гори (Nightsilver Woods). По време на приключението, Мирана е в изгнание, защото е предала доверието на своята богиня – Селемене, допускайки символът на нейната власт – свещените лотуси, да бъдат откраднати. След случилото се, принцесата е лишена от кралските си почести докато не ги намери и не ги върне обратно. Придружавана от своята лична охрана – Марси, Мирана тръгва на самоубийствено пътуване за да изкупи вината си. Лара Пулвър, която е ветеран от малкия екран озвучава принцесата.

maxresdefault (1)

Легендата Трой Бейкър, който озвучава Брус Уейн, Жокера и Найтуинг от игрите по Батман, влиза в култовата роля на Елфическия старейшина, наричан от всички в Тера Мъдрецът. Старейшината всъщност е елфът Каел – бившият любовник на богинята Селемене и най-могъщият магьосник в Кралството. След раздялата си със Селемене, Каел се затваря в кулата си, жалейки смъртта на дъщеря им. Приключенията на Давион и Мирана обаче ще го накарат да напусне обителта си и да се върне обратно на бойното поле.

Slyrak-in-Dota-Dragons-Blood

И накрая, но не на последно място е редно да споменем огромният принос към историята на Великия дракон Слайрък. В негово лице Давион ще срещне нещо повече от съюзник и приятел. След като душата на дракона става обект на демонични апетити, той е принуден да…буквално вдъхнови Дав в неговото приключение. Дали обаче този съюз ще се задържи задълго или рицарят ще трябва да пожертва повече отколкото трябва да получи? Все се чудех на кого ми напомня дракона, докато не разбрах, че е озвучен от Тони Тод, който игра Зуум в сериала по Флаш.

maxresdefault (2)

Препоръчвам най-чистосърдечно това страхотно сериалче. То ще върне по-възрастните от нас много назад, а на младите ще вдъхне мотивация. Не само да играят, четат и гледат, но и да пишат.

Ревю на Искрен Иванов

Тагове:  ,

Оставете отговор