Доналд Глоувър

donald glover great

Доналд Глоувър е американски актьор и музикант, известен с ролите си в “Междузвездни войни”, “Спайдър-мен” и “Цар Лъв”. Той е носител на редица престижни награди, включително “Еми”, “Грами” и “Златен глобус”.

Глоувър е роден на 25-ти септември 1983-та година в Калифорния и противно на някои слухове, няма нищо общо с Дани Глоувър от “Смъртоносно оръжие”. Баща му Доналд-старши е работил в пощите, а майка му Бевърли е гледала деца. Завършва училище за изкуства, като юноша започва да се занимава и с музика, става диджей.

В началото на кариерата си Глоувър се снима в различни сериали, като най-успешният му проект е “Атланта”, където е и сценарист. През 2015-та година той навлиза и в комерсиалното кино, като участва във филма на ужасите “Ефектът на Лазар”, както и научнофантастичния “Марсианецът”. Две години по-късно той записва малка, но важна роля в “Спайдър-мен: Далече от дома”, където си партнира с Том Холанд. През 2018-та Доналд получава привилегията да изиграе младия Ландо Калризиан във филма “Соло” по вселената на “Междузвездни войни”, макар сред някои фенове изпълнението му да получава критики заради интерпретацията, че героят му е пансексуален (харесва всякакви видове от всякакъв пол). През 2019-та Доналд Глоувър има честта да озвучи порасналия Симба в римейка на “Цар Лъв”, където си партнира с прочутата певица Бейонсе.

Освен като актьор, Глоувър се изявява като певец с псевдонима Childish Gambino. Интересно е, че макар да е афроамериканец, той се изказва против политкоректността и смята, че културата на отрицанието (cancel culture) пречи днес да се правят хубави филми. Той също така е противник на социалните мрежи и ограничава до минимум присъствието си в Интернет, малко се знае и за личния му живот, освен че има три деца от партньорката си Мишел Уайт.

Колоритен, запомняш се и с прекрасен глас, Доналд Глоувър е един от най-големите афроамерикански актьори на нашето време и се надяваме да можем да го видим в още мното интригуващи продукции.

donald glover cool

Представен от Александър Драганов

Оставете отговор