Долината на тайнствения звяр

r7o5D_4f

Скъпи приятели на Цитаделата, добре дошли отново в рубриката Азиатско каре, където ще ви разкажа за един…звяр! Дълбоко вдъхновено от мисълта на Конфуций и заветите на Лао Дзъ, днешното филмче ни разказва история за честта и предателството, които са част от живота на всеки герой. Това е един чудесен дебют на режисьора Хоу Гуотау, който ни връща далеч във времената на Древен Китай, когато храбрите култиватори и техните кланове се опитват да обединят трите царства „под едно Небе“.

qE4LQ_3f

Долината на тайнствения звяр разказва историята на един древен артефакт – Камъкът Тай Чи. Вълшебният предмет има нечувана сила, която може да събуди огромно чудовище, което спи в недрата на нашата земя. Този, който успее да овладее силата на артефакта ще получи власт над звяра и така ще може да получи власт над целия свят. Съзнавайки колко голямо изкушение е това, великият учител Жанг скрил съкровището под земята като го запечатал в корема на митичен китайски плъх и поставил чудовища да пазят бърлогата му. Столетие по-късно обаче кланът Тай Чи бил подло нападнат от своя най-голям враг – кланът Муолан. Бойците на Муолан безмилостно изклали култиваторите, от които се спасил само Чен Чуонгфенг – сина на лидера на Тай Чи. Когато Чен пораснал той се подготвил за да отмъсти за смъртта на баща си. Мисия, която нямало как да изпълни без артефакта.

R4DKP_3f

Макар и станал свидетел на смъртта на родители си Чен не пада духом и изучава забравеното изкуство на Тай Чи за да си отмъсти. Тъй като младият култиватор разбира, че няма как да победи Муолан сам решава да се впусне в търсене на древния артефакт, който основателя на клана му е заровил дълбоко в недрата на земята. Най-голямото му изпитание обаче ще бъде да устои на силата на Камъка, който е успял да поквари всеки, който се е докоснал до него. Подкрепян от чичо си – Чай Чу и приятелката си от детинство – Ма Ран, той се впуска в приключение, което го сблъсква със стари врагове, могъщи чудовищата, коварни злодеи и накрая – избор, който ще изисква да направи върховната саможертва.

XXLow_3f

За мен остана удоволствието от постоянния екшън и неочакваната развръзка. Хубавото на този филм всъщност са чудовищата – огромни плъхове, хищен рапан, гигантски паяк и какво ли още не. А и да не забравя някои чудовища от китайската митология, но и за тях ще разберете, когато изгледате този прекрасен филм!

Ревю на доц. Искрен Иванов

Тагове:  

Оставете отговор