Дойде време за Автор на годината

Author 2023

Предпоследното гласуване в рамките на календарната 2023-та година е в категорията за Автор на годината, връчваща се без прекъсване вече повече от две десетилетия. Катя Брандис, Накаба Сузуки и Стив Олтън спорят за първото място, а гласуването ще продължи до утре в 12.30ч.

По-долу може да прочетете повече за ПРЕТЕНДЕНТИТЕ…

smyrtonosna-opasnost-deca-na-gorata-kniga-5

Катя Брандис е немска писателка, известна у нас със своята фентъзи поредица за юноши “Деца на гората”. Освен нея тя е написала още над 70 романа, сама или в екип с други автори, най-вече за деца и тийнейджъри, но също и някои книги за възрастни. Най-успешният й проект “Деца на гората” започва през 2016-та година с “Превъплъщението на Караг”, роман за превръщенец, сменящ образите на пума и човешко момче.

Ако искате да прочетете повече за Катя Брандис, последвайте връзката към подробната й биография в Цитаделата ТУК!

parcifal sins

Накаба Сузуки е японски автор на манга, известен най-вече с епичната поредица за “Седемте смъртни гряха”, от чиито броеве е продал над 37 милиона бройки. През 2012-та година Сузуки започва да пише “Седемте смъртни гряха”, като печели наградата “Коданша” за тази серия, която постига шеметен успех и бива адаптирана на аниме и на игра. През януари 2021-ва година Сузуки захваща продължението на историята – “Четиримата конници на Апокалипсиса”.

Ако искате да прочетете повече за Накаба Сузуки, последвайте връзката към подробната му биография в Цитаделата ТУК!

megalodon novel

Стив Олтън е американски писател на фантастични трилъри.  1996-та година на пазара излиза неговият роман “Мегалодон” – история за гигантска праисторическа акула, оцеляла до наши дни. Книгата е изключително успешна, като Олтън пише серия продължения на “Мегалодон”, от които на български език е преведена втората част, “Марианската падина”. През 2018-та година “Мегалодон” бива екранизиран във филма “Мега звяр” с участието на екшън легендата Джейсън Стейтъм.

Ако искате да прочетете повече за Стив Олтън, последвайте връзката към подробната му биография в Цитаделата ТУК!

hiromu_arakawa_fullmetal

Последните пет победителя:

2022 Хирому Аракава
2021 Кентаро Миура
2020 Емили Рода
2019 Кевин Макафъри
2018 Го Нагай

Един коментар за Дойде време за Автор на годината

  • Alexander  :

    Много оспорвано гласуване имахме за Автор на годината, вероятно и заради сравнително по-ниската избирателна активност от 23 гласа. И тримата автори завършиха с много близки резултати, но все пак с 43% от вота имаме излъчен победител.
    Следващата седмица ще стигнем и до вота за топ категорията ни – Книга на годината!

Оставете отговор