“Дисни” фокусират върху онлайн канала си

disney

Компанията “Уолт Дисни” реши да зарадва феновете си с новини за огромния брой съдържание, който ще излъчи по дигиталния си канал “Дисни Плюс”, създаден като конкуренция на “Нетфликс”. Според специалисти моментът за обявяването на тези новини е подбран отлично, за да скрие от вниманието на медиите огромните загуби, които компанията търпи заради затворените си поради заплахата от коронавируса увеселителни паркове.

“Дисни” развиват съдържанието на канала си по три направления. Първото от тях е излъчването на продукция по оригинални техни произведения и класически анимации. Сериал по култовия филм “Зоотрополис” и игрални римейкове на “Питър Пан” и “Пинокио” са само част от произведенията, на които зрителите им ще могат да се насладят.

Второто направление е сериали в галактиката на “Междузвездни войни”. Изглежда това е начинът, по който “Дисни” искат да възстановят доверието в сагата, позагубено след зле планираната им филмова трилогия. Продукцията за Асока, за която се говореше, ще бъде реализирана, както и сериал на име “Рейнджъри от Новата Република”. Голямата новина обаче е потвърждаването за сериала по Оби-Уан Кеноби, в който очакваме да се върнат Юън Макгрегър и Хейдън Кристенсен.

Третото направление е продукции по комикси на “Марвел”. Те включват дългоочакваните сериали за Сокола и Зимния войник, Локи и Алената вещица.

Хубавото е, че за разлика от “Уорнър”, които изгориха всички мостове с киносалоните и собствените си партньори като Legendary и Кристофър Нолан, “Дисни” все пак остават отдадени на създаване на хитове и за голям екран, като обявиха, че викат отново композитора Ханс Зимър за музиката на втория “Цар Лъв”, който ще разкаже историята на Муфаса. Неприятното е, че “Аватар 2” май пак ще бъде отложен, но това вече не е новина.

Надяваме се скоро ваксините срещу коронавирус, готвени от компании като “Пфайзер” и “АстраЗенека”, да се окажат ефективни и да след поставянето им, да може да ходим на кино. “Цар Лъв 2” би бил чудесен избор за връщането ни в салоните. Дотогава явно ще я караме на сериали и в този ред на мисли, вижте трейлъра на поредицата за Локи:

Тагове:  

Оставете отговор