“Дисни” няма да прави трилогия с Райън Джонсън?

kylo-645x404

Райън Джонсън, режисьорът на филма “Последните джедаи”, който раздели окончателно и без това настръхналия фендъм от поредицата “Междузвездни войни”, може би няма да получи обещаната му от Катлийн Кенеди трилогия след края на сагата за Скайуокър. Повод за този извод е изявление на Нийл Ламонт, арт директор на поредицата, който заяви, че работата по всички бъдещи проекти след Епизод ІХ, включително трилогията на Джонсън и самостоятелния филм за Оби-Уан Кеноби, е спряна. На отговор на въпрос от фен в Twitter, Райън Джонсън твърди, че все още рабои по филмите, но дали това е вярно, предстои да разберем – хората зад “Трон” дълго време твърдяха, че третата част от тяхната поредица е замразена, а не са се отказали от нея, ала явно става дума за много дълбоко замразяване, тъй като такъв филм още няма.

Но дори да не е вярна, това не е последната лоша новина за Джонсън, който вече среща атака към работата си по осмия Епизод и от хора, които до скоро са му били съюзници. След като Марк Хамил беше заявил, че не е съгласен с драматургичните решения на Люк Скайуокър, сега и Анди Серкис се включи, за да поиска Сноук да бъде върнат като основен злодей в деветия филм, работата по снимките на който вече започна. Според него “Сноук е страхотен образ” и “феновете са ядосани от смъртта му”. Композиторът Джон Уилямс също е коментирал, че Дж.Дж. Абрамс трябва “да оправи някои неща” в Епизод ІХ.

Всичко това звучи като катастрофален развой на събитията за “Дисни”, тъй като двете им топ поредици “Марвел” и “Междузвездни войни” стигнаха задънена улица – първата след уволнението на Джеймс Гън, чиито планове за трета фаза на супергероите няма да бъдат използвани и втората заради Джонсън, който не е обърнал внимание на идеите нито на Лукас, нито на Абрамс и е развил свой си сценарий в осмия Епизод, който предизвика силно негативна реакция от феновете, отлив от зрители спрямо седмата част, срив в продажбите на играчки и провал на следващия филм “Соло”, който излезе напролет. На всичко отгоре се оказа, че и Джонсън като Гън има тъмно минало в социалните мрежи, тъй като си е изтрил 20 000 туита, в които надали е имало детски песнички.

“Дисни” е най-силната компания в света и има механизмите да се възстанови, но за пореден път се доказа, че каквото сам си направиш, не може да ти го направи и Господ…

Оставете отговор