“Дисни +” започва работа по сериал за Пърси Джаксън

percy avatar

“Дисни +” ще направят сериал по книгите за Пърси Джаксън, съобщи в социалните мрежи самият автор на поредицата Рик Риърдън, като подчерта, че този път ще става дума за точна адаптация. Двамата с жена му Беки ще следят как се случват нещата, така че читателите им да останат доволни.

Първите две книги от поредицата “Пърси Джаксън” вече бяха адаптирани на голям екран, като всеки от филмите спечели над 200 милиона долара, приличен бокс-офис който обаче не можеше да компенсира напълно високия бюджет. Авторът ги подложи на безпрецедентна атака, задето не приличат на книгите му, което ярко го отличи от подхода на негови колеги като Кристофър Паолини и Касандра Клеър, останали добронамерени към екипите на екранизациите си и като цяло младите актьори, борещи се за пробив в суровия свят на Холивуд. Риърдън дори си позволи да публикува личната си кореспонденция с “20 Сенчъри Фокс”, в която разкри всичките си обиди към продукцията. Някои от критиките му бяха озадачаващи, като например това, че филмът “сексуализира” детската му история, в която самият той после инжектира с теми като хомосексуалност и транссексуалност в по-късните книги, а други лицемерни – възрази, че актьорът във филма е твърде голям, а после похвали още по-възрастния му колега от театралния мюзикъл, излязъл малко по-късно. Има дори тълкувания, че Риърдън е ядосан от това, че е продал на “Фокс” правата за историята на Пърси още преди излизането на книгите и сравнително по-малкият хонорар е виновен за лошото му отношение.

От своя страна Логан Лърман, актьорът на Пърси Джаксън от първите филми, пожела успех на колегите от новата продукция. Дано тя удовлетвори взискателния й създател, който изглежда е по-критичен дори от покойния Кристофър Толкин, както и феновете на книгите. Повечето екранизации на младежки поредици отпаднаха точно поради свръхчувствителност към промени от страна на читателите им, докато любителите на комиксите например по-леко приеха една идея по-леко смяната в подробностите и така техният жанр днес тотално доминира в Холивуд.

Тагове:  

Оставете отговор