“Джурасик Свят” господар в бокс-офиса с 389 милиона долара

Третият филм от поредицата “Джурасик Свят” оглави бокс-офис класациите по света след шеметен дебют, който му докара 389 милиона долара световни приходи! Филмът очаквано спечели при дебюта си в САЩ със 143 милиона, съчетаващи се чудесно с 245 милиона в останалия свят. Диноекшънът, в който участва страховития гиганотозавър (на снимката) свали от върха самолетния “Топ Гън” 2 с Том Круз, който обаче остана много силен с 50 милиона и заема второто място за изминалия уикенд. Трети е “Доктор Стрейндж в Мултивселената на лудостта”, но само с 4,9 милиона долара приходи.

Общо за годината “Доктор Стрейдж” води с 930 милиона пред новия “Батман” с Роб Патинсън, събиращ 770. Вторият “Топ Гън” обаче го застига и вече е със 747, а след седмица-две вероятно и “Джурасик Свят: Господство” ще е в тази компания. Надяваме се скоро да имаме ревюта и за него, и за “Топ Гън: Маверик”

Един коментар за “Джурасик Свят” господар в бокс-офиса с 389 милиона долара

  • Alexander  :

    За втора поредна седмица “Джурасик Свят” остава начело в бокс-офиса -с 58 милиона долара. Новата анимация “Баз светлинната година” остава на второ място с 51 милиона долара – неуспех за “Дисни”! “Топ Гън” е трети с 44 милиона и общите му приходи вече са по-високи от тези на новия “Батман”!

Оставете отговор