Джуничи Сувабе

junichi-suwabe-1-285x400

Джуничи Сувабе е японски актьор озвучител – Seiyuu, записал култови участия в различни анимета и игри. Той също така е и певец, като участва в бандата PHERO☆MEN заедно с колегата си Косуке Ториуми.

Сувабе е роден на 29-ти март 1972-ра година в Токио. За труда си той има награда от седмите награди за озвучители в Япония. Започва кариерата си в анимето в края на 90-те години, а в началото на новия век става част от популярната спортна серия “Принцът на тениса”. През 2004-та година той печели ролята на Алчност, един от злодеите в първото аниме за “Железният алхимик”. Следващите години актьорът записва участие в множество заглавия, включително хитови поредици като Mobile Suit Gundam, Vampire Knight и Black Butler, както и филма Final Fantasy VII. През 2010-та година той печели ролята на Джингуджи Рен от поредицата игри и анимета Uta no Prince-sama, не я е изпускал и до днес. Макар и японец по националност, този измислен изпълнител пее в латино стил и затова не е изненада, че Джуничи озвучава ролята и на испанския нинджа Вега в четвъртата и пета игри от поредицата Street Fighter. Това обаче не е единствената му голяма роля на боец, тъй като той дава гласа си и на Ларс от Tekken.

През второто десетилетие от века Сувабе не спира да работи усърдно, записвайки роли в анимета като One Piecе, Kuroko’s Basketball и JoJo’s Bizzare Adventure, а през 2015-та година поема ролята на Отори от поредицата Starmyu. Може би най-големият му удар е през 2016-та, когато печели ролята на Виктор Никифоров от популярното спортно аниме Yuri on Ice. След това той записва още силни участия в Touken Ranbu, Jujutsu’s Kaisen, “Седемте смъртни гряха”, “Изкуството на меча Онлайн”, Demon Slayer. Сувабе също се занимана и с дублаж, като в Япония озвучава ролята на Еди Брок и Венъм от филмите на “Сони” по комиксите на “Марвел”.

В началото на тази година, през януари, Джуничи Сувабе бе диагностициран с коронавирус, но успя да се възстанови и отново е на работа, като очакваме да го чуем скоро отново като Джингуджи Рен. Надяваме се да ни радва още дълги години!

suwabe

Представен от Александър Драганов

Оставете отговор