Джуманджи: Добре дошли в джунглата!

PHfAqccz8A1Big_1_l

Премянджи! Красанджи! Джуманджи! Това са само част от реакциите ми, когато се сещам за този хубав и забавен филм. Отдавна не се бях забавлявал така и изобщо не съжалявам, че отидох да го гледам. Получила се е една много красива, зрелищна и емоционална продукция, която в продължение на два часа ме радваше искренно! Но нека ви разкажа.

Jumanji-Welcome-To-The-Jungle-Official-Trailer-6

Джунглата далеч не е място, където бихте искали да отиде неподготвени. В нея има животни, диви животни. И не само хипопотами, змии и крокодили, но и други, още по-страшни и коварни твари. А колко по-страшно е, когато те биват насъсквани към всички посетители с една едничка цел…но нека започнем отначало.

Nick-Jonas-Jumanji-Welcome-To-The-Jungle-Jacket

В далечната 1996 година младеж на име Алекс получава интересен подарък от баща си – настолна игра, която се казва „Джуманджи“. Но колкото и стилна и красива да е тази игра, Алекс има съвсем други грижи, които го вълнуват и решава да я хвърли настрана. Точно тогава играта „се събужда“ и всмуква момчето в друга реалност. 20 години по-късно една малка групичка от ученици изненадващо се оказват заедно в стаята за наказания, където са запратени от училищния директор. Това са Спенсър – зубарът на класа и неговият приятел – Фридж, които са наказани тъй като единият е преписал домашното си от другия с неговото съгласие (да, в САЩ за това се полага предупреждение за изключване). Към тях се присъединява Бетани, която разговаря в час по телефона си и разбира се Марта – момичето, което отказва да влиза в часовете по физическо тъй като няма партньор, с който да играе. Няма случайни неща на този свят, не е и случайно, че Спенсър открива видео игра в най-затънтената част на стаичката. Въпреки, че младежите получават за наказание да подредят всички документи в стаята тях изобщо не им е до това и включват видео играта. В този момент те осъзнават, че вече не са в училище а…в джунглите на Джуманджи! Там им предстои едно особено опасно приключение, в което имат само три живота. За щастие, в тази нова, паралелна реалност те се сдобиват с нови тела и умения, някои за добро, други – не за толкова добро.

jumanji-welcome-to-the-jungle-poster

Изключително добро представяне направиха актьорите във филмчето. Веднага започвам с Дуейн Джонсън, който влезе идеално в ролята на Спенсър, който преминавайки от училище в Джуманджи изведнъж се превръща в двуметрова Скала, която е способна да разбие всичко, което й се изпречи на пътя. Същото мога да кажа и за Кевин Харт, който беше душата на компанията – остроумен и винаги ухилен, той беше обречен да приеме новото си аз на джунгло – оръженосец, който всеки би искал да има. Карън Гилън ми се струва има същите гениални карате – умения, каквито притежава и в реалния живот. Ролята й – изключително емоционална и сложна не й се опря и тя изигра една чудесна Марта. И накрая нека не пропусна Джак Блек, на който може би се падна най-трудната задача, но който направи и едно от наи-добрите изпълнения, напълно сливайки се със своето аз. Специално внимание заслужава Джона, който перфектно изигра образа на едно момче, обречено да остане завинаги само в джунглата. Същото мога да кажа и за младите актьори – за малкото време, което те имаха те показаха страхотна игра и умения да забавляват феновете си. Няма да пропусна да кажа няколко думи и за Боби Канавал, който направи страхотна роля на злодея, който отчаяно преследва изгубения си артефакт за да възвърне контрола си над Джуманджи.

screenshot_20171209-162902348679796

В заключение мога да кажа само едно – този филм ще ви забавлява страшно много! В него няма злободневие, така че той много повече ще ви разтовари, отколкото ще ви обремени. Затова – приятно гледане!

Един коментар за Джуманджи: Добре дошли в джунглата!

  • Alexander  :

    Благодаря на д-р Искрен Иванов за ревюто!

Оставете отговор