Джо Джонстън с нова визия за Нарния

peternrpromo3

Режисьорът Джо Джонстън ще започне работата по “Сребърният стол”, следващия филм от поредицата “Хрониките на Нарния”, “на чисто” и няма да използва актьори от досегашните филми. Това заяви самият той тази събота, като обясни, че Уил Полтър няма да се върне да играе наново Юстас от “Плаването на разсъмване”:

Уил Полтър е много добър актьор, но твърде голям, за да играе Юстас отново. Встрани от това, аз искам този филм да е отделно от трилогията досега. Затова започвам с изцяло нов кастинг.

Това означава, че и Бен Барнс няма да се върне в ролята на Каспиан, което не е чак толкова странно, тъй като владетелят е старец в “Сребърният стол”. Джо обаче добавя, че и “естетиката” на новия филм ще е различна от тази на предишните:

Ще изглежда различно. Ще отразява моята визия за “Сребърният стол”, за книгата… 

Джонстън казва, че “Сребърният стол” е начало на вълнуваща нова трилогия, която ще намигва към събитията от предните филми, както има податки и в самите книги, но е ново начало. До края на “Хрониките на Нарния” обаче остават четири тома. Не е изключено за “Последната битка” порасналите артисти от “Лъвът, вещицата и дрешникът” да се върнат, както пък иска и Уилям Моузли, актьорът, изиграл ролята на Питър Певънзи. Това може да стане, тъй като героите им се озовават отново в Нарния, за решителния сблъсък между Аслан и силите на Злото, въплъщавано от злия бог Таш.

 

Оставете отговор