Джеки Гуделиан

jackie

С Джеки Гуделиан приключваме прегледа на герои от поредицата Future GPX Cyber Formula. Подобно и на другите персонажи от тази история, които представихме, той е автомобилен пилот в шампионата на бъдещето “Кибер Формула” и успява да стигне върха му, печелейки световната титла.

Джеки е състезател от Съединените Щати, известен с това, че е непоправим женкар и дори тежко контузен намира време да обръща внимание на нежния пол. Въпреки това Гуделиан е доста бърз пилот и успява редовно да се вмъкне в челото на състезанията. Джеки има заклето съперничество с германеца Франц Хайнел, който обаче признава таланта му, макар да се дразни на лекомисления му характер. Двамата успяват да сформират общ отбор, като Франц доверява техниката си на Гуделиан.

jackie racing

Първоначално Джеки отпада с колите му, което предизвиква гнева на Хайнел, но накрая партньорството им дава резултат, когато Франц успява да направи болид, чиято скорост остава поне временно “Асурада” на Казами и колите на “Аой” назад. Джеки Гуделиан успява да се възползва от това и става световен шампион, вписвайки името си сред това на великите в спорта. Темпото му с колата е такова, че на моменти Хаято Казами намира участието си в надпреварите за безсмислено.

В годините след титлата Джеки запазва конкурентноспособност, макар да отстъпва на ъпгрейдваната “Асурада” и направените с риск за живота на пилотите формули на “Аой”. Симпатичен и чаровен герой, той е перфектният персонаж, с който да сложим точка на прегледа с персонажи от “Кибер Формула”.

jackie racing car

Представен от Александър Драганов

Оставете отговор