Джейсън

jason fnaf

С излизането на комикса по “Сребърните очи” подновяваме рубриката с биографии на героите от поредицата Нощна смяна във “Фреди”, като днес спираме вниманието си на малкия Джейсън.

Джейсън е момче, по-малък брат на Марла. Той пътува с нея за срещата на порасналите деца от град Хърикейн, чиито приятел Майкъл е загубил живота си в “Пицарията на Фреди Фазбеър”. Марла го взима със себе си заради семейни проблеми, за които се надява той да не научи. Първоначално Джейсън не се вълнува много от срещата с големите, които го помнят като бебе, а предпочита да играе на видеоигри. Когато обаче другите решават да посетят изоставената пица, зазидана в строежа на недовършен мол, той решава да отиде с тях.

Веднъж озовал се в “Пицарията на Фреди Фазбеър”, Джейсън решава да разгледа заведението и попада на детски рисунки, залепени по стените. Нему обаче му се струва, че изображенията по неестествен начин се променят и той взима една от тях със себе си, като тя действително не остава същата. При повторното посещение на групата в отдавна затворилото заведение той става свидетел на смайваща картина – как рисунките показват страховито престъпление на деца, изгубили живота си от ръцете на гигантски жълт заек. В съзнанието на Джейсън това е Бони, една от фигурите талисмани на пицарията и в действителност аниматронен робот. Той обаче греши.

jason stressed

Когато животните на сцената на пицарията, подлудени от присъствието на нощния пазач Дейв, започват да се държат странно, сред групата настава хаос и за момент Джейсън се изгубва. Марла успява да го намери, ала преди това малчуганът вижда нещо потресаващо, как Карлтън, един от младежите в компанията, бива отвлечен от жълт заек. Джейсън отново идентифицира нападателя като Бони, но Марла му възразява, че това няма как да е така, че Бони си е на сцената. Джейсън вижда това, но знае, че е видял как огромен жълт заек отвлича Карлтън.

Групичката младежи отива в полицията, където малкото момче повтаря историята си, но не е прието насериозно. Това го накара на своя глава да отиде в “Пицарията на Фреди Фазбеър”, за да освободи Карлтън, който в действителност е отвлечен от Дейв, нощния пазач на заведението, обличащ костюма на жълт заек, за да си спомни своето зловещо минало на сериен убиец, чието истинско име е Уилям Афтън. Марла и приятелите й тръгват да го търсят, но пред очите им Джейсън бива грабнат от Фокси – един от аниматронните роботи в заведението, оформен като лисица. Те са силно притеснени от това, но Фокси не наранява Джейсън. В действителност, лисицата е обитавана от духа на детенце, убито в “Пицарията на Фреди Фазбеър” и опитва да опази малкото момче, като неправилно възприема големите младежи и девойки като заплаха, тъй като има спомени, изкривени от Уилям. Всички аниматронни роботи смятат облечения като жълт заек човек за един от тях.

Накрая Джейсън се събира с останалите, а те биват спасени от Златния Фреди, енигматична фигура, в която живее духа на отдавна загиналия Майкъл. Той успокоява призраците на другите погубени деца и така те спират нападенията си срещу пришълците, а Чарли, едно от момичетата в компанията, успява да се справи с Афтън като активира пружинните закопчалки в аниматронния му костюм.

Така Джейсън оцелява няколко нощи в “Пицарията на Фреди Фазбеър”, едно немалко постижение. Той е будно и симпатично малко момче с добро сърце, спечелило му биографията в сайта.

jason playing games

Представен от д-р Александър Драганов

Оставете отговор