Джеймс Ролинс праща читателя в “Лабиринтът от кости”

maze of bones
Кралят на трилъра Джеймс Ролинс се завръща на българския книжен пазар с 11-тата книга от бестселъровата поредица “Сигма Форс”, а именно “Лабиринтът от кости”.
В затънтените планини на Хърватия един археолог прави странно откритие – подземен католически параклис, останал скрит в продължение на столетия, пази костите на неандерталска жена. В същата пещерна система сложни праисторически изображения разказват за епична битка между неандерталците и неясни чудовищни фигури. Кой е загадъчният враг, представен на древните картини, и какво означават изображенията?
Преди да намери каквито и да било отговори, изследователският екип е нападнат; в същото време на атака е подложен и център за изследване на примати край Атланта. Свързани ли са помежду си тези събития? Кой стои зад атаките? Търсенето на истината ще върне командир Грей Пиърс от Сигма Форс 50 000 години назад в миналото. Докато той и Сигма проследяват еволюцията на човешкия разум до неговия първоизточник, те ще бъдат въвлечени в катастрофална битка за бъдещето на човечеството, която обхваща цялото земно кълбо… и отвъд него.
Наближава война – битка, която ще обхване петдесет хилядолетия от човешката история!
Издава “Бард”.

Оставете отговор