Джеймс Ролинс построява Царството на костите

kingdom bones

На книжния пазар у нас се появи нов хит от Джеймс Ролинс, считан от мнозина за крал на трилъра. Той е озаглавен “Царството на костите” и се издава от “Бард”.

Екип на ООН за оказване на помощ в малко село в Конго прави тревожно откритие. Непозната сила изравнява условията за еволюция. Мъжете, жените и децата се превръщат в инертни, безчувствени създания. Заобикалящият ги природен свят – растения и животни – е станал по-хитър и хищен, развивайки се с експоненциални темпове. Коварното явление се разпространява из целия африкански континент, като заплашва останалата част от света. Но дали това е природно явление? Или някой го е проектирал?

Какво е накарало биосферата да изпадне в безпорядък? Командир Грей Пиърс и „Сигма Форс“ са подготвени за необикновеното и пазят света в безопасност. И все пак дори тези блестящи и опитни научни воини не разбират какво стои зад този плашещ развой на събитията и не знаят как да го спрат. Докато се надпреварват да търсят отговори по целия свят – от Вашингтон до най-гъстите джунгли на Африка, членовете на „Сигма“ осъзнават, че са се превърнали в плячка.

За да предотвратят глобална катастрофа, „Сигма Форс“ рискуват живота си, разкривайки разтърсващата тайна, която е в основата на една биосфера, изпаднала в амок – истина, която ще осветли кои сме ние като вид и накъде може би сме се запътили… по-скоро, отколкото предполагаме.

Книгата звучи много любопитно и с голяма вероятност ще допадне на читателите, обичащи автора. Сред другите интересни заглавия на “Бард” през последните седмици са “Черната песен” – епично фентъзи на писателя Антъни Райън, в което несравним воин се изправя срещу военачалник с ранга на бог и “Били Съмърс”, хорър от Стивън Кинг, в който двама души се заемат да отмъстят на един необикновено покварен мъж. Най-продавана книга на издателството обаче вече месеци наред е “Измамна реалност” на Стойчо Керев – книга, разгръщаща мащабна теория на конспирацията за заобикалящия ни свят.

Оставете отговор