Джак Левин

jack levine

Джак Левин е герой от аниме поредицата F-Zero: The Legend of Falcon. Той е автомобилен състезател, който работи за полицията и се мъчи да пречи наградните фондове от шампионата Формула Зеро да отиват в ръцете на криминалната организация, наречена Тъмния милион.

Джак е човек с интересно минало, като първоначално той участва в престъпна банда, върлуваща по улиците на Мют Сити – град на бъдещето, базиран на съвременен Ню Йорк. Той се променя след като животът му бива спасен от Джоди Съмър и започва да работи в полицията. В някакъв етап от живота си Джак е опитвал кариера и в музиката като идол, като дори има записана песен.

След като започва да работи за Съмър, Джак Левин става пилот в шампионата Формула Зеро и се мъчи да печели състезанията, за да не позволи наградния фонд да отива в съперниците, каращи за Тъмния милион – криминална организация, която опитва да завладее галактиката. Поради това той не е много очарован, когато от миналото е съживен шампионът Рю Сузаку и двамата стават съперници на пистата.

jack

Първоначално Джак има предимство заради познанията си за болидите от своето време, но постепенно Рю взима надмощие. Левин се фокусира прекалено много в него и започва да прави грешки, но се измъква от това заради мъдър съвет от пенсиониран пилот, който му казва да гледа своето каране, а не това на съперника. Така Джак отново започва да печели.

Джак Левин става добър приятел с Рю Сузаку и двамата се борят с Блек Шедоу – злия ръководител на Тъмния милион, който иска да претвори цялата вселена с помощта на митичните Реактори на Мощта. Като част от полицейския отряд Мобилна сила той помага в ключовите битки със слугите на Блек Шедоу, което позволява на Рю да спаси света, макар и с помощта на супергероя капитан Фалкон.

В личен план Джак Левин е колоритен и забавен, слави се като женкар, макар невинаги да печели интереса на фенките, обича да се кара с Рю Сузаку, при това за глупави причини, като това че той предпочита кафето чисто, а приятелят му и съперник – със захар. Джак Левин доста напомня по характер на Джеки Гуделиан от по-ранната серия Future GPX Cyber Formula, като не е изключено да е частично вдъхновен от персонажа. Той обаче има достатъчно собствени запомнящи се черти на характера, за да получи биография в Цитаделата.

jack levine full

Тагове:  ,

Оставете отговор