Джаксън Дън

jackson dunn

Джаксън Дън е американски актьор, натрупал известност с продукции, свързани с жанра на супергероите, като най-известна е ролята му на злодея, наричан Жив огън.

Джаксън е роден на 9-ти декември 2003-та година в Сан Диего, Калифорния, където и израства. Занимава се с актьорска игра от съвсем малък, като още на четири изпълнява ролята на Гринч в детско представление. Започва да се снима професионално през 2014-та година, когато взима участие в сериала Killer Kids, като след това се появява и в други телевизионни поредици, сред които Legendary Dudas, Henry Danger и Shameless.

jackson teen

Джаксън става част от киновселената на “Марвел”, когато изиграва малкия Скот Ланг в “Отмъстителите: Краят” през 2019-та, но големият му е през същата година, когато печели главната роля във филма на ужасите Brightburn, преведен у нас като “Жив огън”. Дън се превъплъщава в образа на Брандън Брейър, момче, чиято история много напомня тази на Супермен, но вместо в герой на доброто, се превръща във всесилен и зъл убиец. Това е трудна роля, но Джаксън се справя отлично, затова очакваме от него да се завърне и във втория филм, по който се работи в момента.

Джаксън Дън е талантлив младеж и макар днешните времена да са по-трудни за млади бели актьори стискаме палци Холивуд да оцени качествата му и да го гледаме в още вълнуващи продукции!

jackson young man

Представен от Александър Драганов

Оставете отговор