Детски хорър начело в бокс-офиса

Мистерията на къщата с часовника, детски хорър на Джон Белеърс (издаван у нас от “Колибри”) с визия, поне на ниво трейлър сходна с “Goosebumps”, оглави бокс-офиса в Щатите за уикенда. Продукцията печели 26 милиона зад Океана и още три от други държави, за общи приходи от 29 милиона.

“Монахинята” остава в челната тройка с 10, 2 милиона, като отстъпва втората позиция на A Simple Favor, заглавие извън жанра. Общите приходи на петия филм от вселената на “Заклинанието” вече възлизат на 100 милиона в САЩ и 292 за целия свят което е респектиращо предвид бюджета от 22.

“Хищникът” е четвърти с 8,7 милиона за уикенда.. Екшънът за легендарния извънземен убиец, който не допадна особено на феновете, е с 40 милиона от Щатите и общо 94 за целия свят. В челната десетка е и “Мега звяр”, спечели 2,3 милиона през почивните дни. Общите резултати на огромната акула са 140 милиона в САЩ и 517 за целия свят, което си е супер.

Първи общо за годината все така е “Отмъстителите – Война без край” с 2 млрд и 46 милиона. Това е четвъртият най-добър резултат в историята, ако не се пресмята инфлацията на долара и едва ли някой ще измести този филм от водещата позиция.

Тагове:  

Оставете отговор