Десзарас

Deathsaurus1

Десзарас /алтернативно Детзаурус/ е основният антагонист в анимето Transformers Victory и може би най-силният Император на Десептиконите в историята.

Десзарас е тиранин, който тормози свободните народи във вселената от древни времена, благодарение на могъщата си черна крепост, способна да унищожава планети. След като супероръжието му обаче бива затворено в тъмна мъглявина, където светлината не прониква, той остава на втория план на събитията, докато Джинрай не побеждава Дявол Z на планетата Земя. След това в политиката на Десептиконите се образува вакуум, където временно начело е Овърлорд, но в крайна сметка Император става Десзарас.

Десзарас следва стриктно политиката на легендарния водач на Десептиконите Мегатрон, по-късно прероден като Галватрон, като организира рейдове, в които краде колосални количества енергия. Негова цел е да освободи крепостта си от мъглявината, а след това да подложи Аутоботите на унищожителни атаки. Десзарас изпитва особена омраза към Стар Сейбър, предводителят на Аутоботите, защото тъкмо той е затворил крепостта му в стари времена. В същото време, целите на императора са почти изключително на планетата Земя, като за да ги атакува, Десзарас разчита основно на своя служител Лиозак, който има умението да се комбинира в чудовищния Лиокайзер.

Десзарас рядко влиза в битки, но когато го прави, демонстрира огромна сила. Той има умението да се трансформира в чудовищен лешояд, който изстрелва метални остриета от крилете си, а иначе се бие с ятаган и бластер, който изстрелва снаряди от чиста енергия.

След като открадва енергията на митичния потънал континент Атлантида, Десзарас успява да освободи черната крепост от мъглявината и се отправя към планетата Земя, за да я унищожи. Оказва се обаче, че подобно на Звездата на смъртта и Звездоубиеца от “Междузвездни войни”, неговата крепост има фатална грешка в плана, която позволява на човешко същество да се промъкне в ядрото й, за да я унищожи. Тази работа се свършва от малкия Ян, доведен син на Стар Сейбър, докато в същото време пастрокът му успява да срази Десзарас в битка, а после и да унищожи крепостта му.

За последно виждаме Десзарас да се рее из космоса, мълвейки клетви за отмъщение, ала в следващото аниме за роботите под прикритие, Transformers Zone, император на десептиконите вече е Виолен Жигер. Въпреки това Десзарас остава може би най-страховития Император на Десептиконите в цялата поредица…

DeathsaurusAnime1

Тагове:  

Оставете отговор