Дейн

Dain

Дейн е герой от фентъзи поредицата “Походът на Делтора” на Емили Рода, по която има заснето и аниме. Той е член на Съпротивата срещу Господаря на сянката, която опитва да освободи вълшебната страна Делтора от гнета му и това го прави близък с главните герои Лийф, Барда и Жасмин.

Дейн се появява в историята като приятел на Дуум, водача на Съпротивата срещу властта на демона магьосник, известен като Господаря на сянката. Лийф, Барда и Жасмин, които също се борят с Господаря, го срещат за пръв път по време на смъртоносни игри по бойни изкуства, в които са принудени да участват. По-късно Дейн ги спасява от Оли, отвратителни същества, които обаче умеят да променят външния си вид. С това той си спечелва доверието на Лийф, който търси вълшебните камъни на Делтора, за да ги обедини в митичния Колан на отдавна изгубения крал Едон и така да освободи родината си с добрата им магия. Когато успява да направи това, Лийф решава, че именно Дейн е истинският наследник на Едон, нещо което се потвърждава от миналото на момчето и смътната история за родителите му. Преди да получи Колана на Делтора обаче, Дейн бива отвлечен от Икабод, най-чудовищното дете на вещицата Теган и отведен в Дел. Следващият път, когато Лийф го намира, Дейн е на клада и се готвят да го изгорят. Лийф се намесва за да го спаси и отново му дава колана. Точно тогава обаче Дейн разкрива истинската си същност.

Dainasol

Оказва се, че Дейн изобщо не е потомък на краля на Делтора, а самият той е Ол, едно от ужасните същества, които могат да променят вида си по свое усмотрение. Той е примамил Лийф и приятелите му от Съпротивата, за да може да ги унищожи, като разкрива, че за награда след това Господаря на сянката ще го направи крал на вълшебната страна Делтора. Лийф влиза в битка в него, но Дейн мутира в могъщо чудовище, като всеки успешен удар на противника му само кара тялото му да се покрие с мощна хитинова броня. В самохвалството си обаче Дейн пропуска, че разгневява Фалоу, канцлера на Делтора, който управлява като марионетка на Господаря на сянката. Той насочва оръжията на своите воини, Сивите стражи, срещу Дейн, който се разсейва. Това позволява на Лийф да му постави колана на Делтора и така да го унищожи.

Дейн е един от най-сполучливите и коварни злодеи във вселената на Делтора и макар да не е от най-могъщите бойци или най-страховитите чудовища, прави достатъчно впечатление, за да си спечели място в нашата рубрика за Герои.

dain1

Представен от Александър Драганов

Тагове:  ,

Оставете отговор