Дежа вю усещане от трейлъра на новия “Батман”

Новият игрален филм за “Батман”, който излиза догодина, се рекламира този уикенд с трейлър, на който виждаме познати и дъвкани неща от митологията му.

Батси гледа страшно и депресарско, като в опита си да се измъкне от имиджа на блещукащ вампир Робърт Патинсън наподобява Бен Афлек… от стария “Дявол на доброто”, особено в отношенията с Котката, която прилича на версията, изиграна от… Холи Бери. Колин Фаръл играе Пингвина, ставайки дебел и грозен за ролята, като с това вероятно вярва, че достига връх в актьорското майсторство. Питанката явно ще напомня убиецът от “Седем”, а няма да са спестени и клишетата от типа “Аз съм възмездието” станали мемета в социалните мрежи.

Батман е един от големите комиксови герои на Америка и една от причините затова е, че търпи различни интерпретации – от по-весели като филмите на Джоуел Шумахер до по-епични като тези на гения Кристофър Нолан. Но от “Батман срещу Супермен” поне в игралните филми насам се налага една-единствена версия – вдъхновената от Франк Милър, грубост и гадост накуп. Явно и в новия филм ще си циклим с нея, поради което не се сърдете, ако пропусна на голям екран. Ако ми се догледа битката на Черния рицар с Котката и Пингвина ще си пусна класиката “Батман се завръща” на Тим Бъртън с Дани де Вито – и надали ще сбъркам…

Тагове:  

Оставете отговор