Дедпул 2

deadpool-ryan-ronalds-2

И така, малко повече от 2 години след като за пръв път покори големия екран, супергероят Дедпул, изигран блестящо от Райън Рейнолдс, се завръща триумфално по кината във втория филм от поредицата, дело на режисьора Дейвид Лийч и продуцентите от “20 Сенчъри Фокс”. “Дедпул 2” е още по-кървав, язвителен и забавен от предшественика си и макар да не може да изненада както преди и сюжетът му да е една идея по-хаотичен, отколкото трябва, успява да предложи наистина качествено забавление, като кара зрителя да се смее с глас на събитията, случващи се на екрана.

В началото на филма Дедпул се самоубива. Не, сериозно – така започва историята му този път, супергероят се взривява след наскоро преживяна трагедия. Както знаем обаче, той не може да умре наистина и скоро бива събран на части от руския мутант, известен като Колоса и отведен да се възстановява в дома на Х-Мен, където трябва да стане истински герой, който не убива другите, колкото и да са лоши. Това също обаче се оказва невъзможно и след една провалена операция по обуздаването на дебело сираче, което владее невероятна огнена стихия, двамата с хлапето свършват във Фризера, затвор за мутанти, където те носят яки, блокиращи силите им. Ако смятате, че положението не може да стане по-лошо, бъркате, тъй като в мазето на затвора живее чудовище, а пък от бъдещето идва войник, решен да убие огненото момче…

pool rain

“Дедпул 2” се опитва да бъде по-амбициозен от предшественика си и като теми, които засяга и като мащаб на сюжета – оригиналът си бе пародия на класически екшън, докато тук определено си личи, че това е филм за супергерои. Вместо обаче това да отнеме от захапката на продукцията, този път хуморът е още по-саркастичен, а екшънът по-брутален. Когато си трябва, има и трогателни моменти, но не за сметка на пародийния тон. Голямата звезда, разбира се, е Райън Рейнолдс, който за пореден път не може да си затвори устата и прави колкото си иска пакости, но реално всички актьори, без изключение, се справят чудесно с ролите си. Специална похвала заслужава Зази Бийц, към чието участие бях изпълнен със скептицизъм, но напразно – макар и с неголяма роля, Домино е вторият най-готин образ във филма. Що се отнася до Джош Бролин, не съм го гледал в ролята на Танос, но като Кейбъл се справя наистина перфектно, като освен, че е готин, той представя и сатиричен поглед към Терминатора, на който видимо прилича. Добро завръщане правят и персонажите от първия филм, включително очарователната Морена Бакарин и сладураната Бриана Хилдебранд, която е със страхотно ново гадже – ще видите сами. За любителите на тупалката филмът също ще си заслужава, тъй като двама наистина големи мъже като Колоса и Булдозера се налагат здраво накрая, но отново решителната врътка ще ви кара да се смеете, при това възмутено. Накрая ще кажа една дума за истинския злодей във филма, който е сериозен, макар и жалък, едно безнравствено човече без супер сили, но с предрасъдъци и отвратителни наклонности. През този образ “Дедпул 2” засяга един немалък проблем и това как той се решава, нещо, заради което филмът наистина си струва.

Като цяло, “Дедпул 2” е филм, който блести със страхотни диалози, чудесни актьори, много добри ефекти, здрав хумор и пародиен поглед на абсурда. Всички тези негови качества го правят идеален за настъпващия летен сезон и задължителен за феновете на първата част. Вървете и го гледайте!
П.С. И останете за финалните надписи! Заслужават си.

Тагове:  

Един коментар за Дедпул 2

  • Цитаделата  :

    […] “Дедпул 2” започна по отличен начин представянето си в бокс-офиса. Филмът с участието на Райън Рейнолдс спечели 125 милиона при дебютния си уикенд по кината в САЩ и над 300 глобално за целия свят. Това е втори най-добър резултат за филм, забранен за лица до 17 години в САЩ, след първия “Дедпул” (132 милиона) и пред “То” (123,4), както и рекорд за “Фокс Интернешънъл” за най-силна премиера на техен филм извън Щатите, като сред силните пазари за “Дедпул 2” са държави като Мексико, Чили, Индия, Индонезия, Тайланд и Виетнам. […]

Оставете отговор