“Дедлайн” разкри финансовите издънки на миналата година

dark phoenix

“Тъмният феникс”, последният засега филм от поредицата “Х-Мен”, е струвал много скъпо на “20 Сенчъри Фокс” и компанията-майка “Дисни”, разкриха от “Дедлайн”. Филмът е най-големият бокс-офис провал за миналата година, като е бил на колосалната загуба от 133 милиона долара. Причината за това е, че разходите по реклама са му като на марвелски филм, а приходите като на никакъв. Това е и тежък провал за концепцията за унищожителната вещица мутант, която избива всички, което ни кара да се надяваме, че скоро няма да я видим във вселената на “Отмъстителите”.

“Терминатор: Мрачна съдба” гони феникса по петите със загуби от 122 милиона долара, които се пишат за сметката на “Парамаунт”. Това е тежка присъда за рекламния отдел на филма, който наблегна на това колко феминистки е той и успешно скри от зрителите иначе съвсем не безинтересната му история. Освен това груба грешка на сценаристите бе в самото начало на филма да разстрелят любимото детенце от втората част, та да направи място на спасителка мексиканка. Политическата коректност може и да проработи за филми като “Капитан Марвел”, но почти сигурно окончателно е затрила поредицата за Терминатора, която и преди злополучната шеста част я караше на системи.

“Котките” заема третата позиция в тази славна класация, като е сурвакал “Юнивърсъл” за празниците загуба от 113 милиона долара. Във време, когато феновете на антропоморфни животни (фърита) стават все повече, тази продукция посече устрема им със зловещо човекоподобни котки, които вместо симпатични, изглеждаха гадни. Така дългоочакваната мечта легендарният мюзикъл да се пренесе на големия екран се превърна в истински кошмар, донесъл безброй подигравки на екипа и актьорите в социалните мрежи.

“Близнакът” на Уил Смит и анимацията “Търсенето на Линк” също са стрували по 100 милиона долара на продуцентските компании, които са ги излъчили, което потвърждава, че Холивуд си остава капан за режисьори и сценаристи, в който срещу “Отмъстителите: Краят” застава “Тъмния феникс”, а срещу “Цар Лъв” са “Котките” и няма застраховани от мрачната съдба на шестия “Терминатор”.

Тагове:  

Оставете отговор