Девилмен

akira devilman

Девилмен е популярен герой от японската аниме и манга култура. Той се появява първоначално като образ в манга поредицата на Го Нагай, но бързо след това става главен герой в аниме сериал от 70-те години, преди да се завърне в поредица оригинални видео анимации, излизали в края на миналия век, в игрален филм от 2004-та и в римейка Devilman: Crybaby от тази година.

Девилмен се появява, когато тийнейджърът Акира Фудо (Акира Худо в анимето от 70-те) претърпява трансформация, след като бива обсебен от демона Амон. Как се случва това варира в различните версии на историята, но най-често е замесен неговият приятел Риу Асука. Преди да се слее с Амон, Акира е бил известен като чувствителен, раним и срамежлив младеж, а това му позволява да запази човешкото си сърце при обсебването, като просто придобива суперсили. С тях Акира се превръща в Девилмен, герой, който се изправя срещу демоните, пробудили се от вековен сън, за да унищожат човечеството.

devilman fire

Като Девилмен, Акира разполага с убийствени сили, тъй като Амон е бил най-могъщият демон с изключение на Сатаната. Той може да лети, бие се с уникална свирепост, а в най-старото аниме има и способността да става огромен. Освен това той запраща различни магически оръжия срещу противниците си като дяволския лъч, дяволската стрела и тъй нататък. Влиянието на Амон върху човешкия му характер е осезаемо, понеже някога срамежливият Акира става агресивен, склонен да търси конфликта и по-храбър отпреди. Все пак доброто му сърце помага да запази себе си, както и любовта към Мики Макимура.

devilman devil!

В повечето версии на историята, съдбата на Девилмен е трагична, тъй като неговият приятел Риу всъщност е Сатаната, който е направил метаморфоза с Акира само за да го задържи като свой спътник във вечността, след като е унищожил човечеството. Акира губи всичките си близки и се изправя на обречена битка с някогашния си другар. Оригиналното аниме от 70-те години обаче среща Акира със слугите на друг злодей, наречен Господаря Демон, а те не успяват да го победят и той остава закрилник на любимата си Мики, макар и с неясно бъдеще.

Като цяло Девилмен, въпреки демоничната си природа, е истински герой и печели уважението и симпатията на зрителите със своята епична и величествена история!

devilman 2004

Тагове: