Две лекции на една клубна сбирка

ferrari car movie

Третата среща на клуб Цитаделата за 2024-та година се състоя вчера от 17.30ч в зала 206 на ДК “Средец” и понеже по програма трябваше да е четвърта, успяхме да направим две лекции за една сбирка. Първата беше по програма и на нея се спряхме на високоскоростните филми, излезли от началото на годината – “Ауди срещу Ланчия”, разказващ за един от драматичните сезони в Световния рали шампионат и амбициоцния “Ферари” на Майкъл Ман, представящ страховитото състезание “Миле Миля” от 50-те години на миналия век. Въпреки, че лекцията бе извън жанра, тя предизвика интерес сред феновете, може би защото сред гостите беше и основателят на сайта ни Васил Мирчев-младши, чиито баща е заснел един от най-добрите филми на всички времена по темата, а именно класиката “Голямата победа”.

nightswim kid

Втората лекция вече се върна към обичайната тематика на клуба, като в нея представихме продукции от хорър продуцента Джейсън Блум. Основният акцент падна върху хоръра “Нощно плуване”, излязъл миналия месец по кината, като се спряхме подробно върху усещането за заплаха, усещащо се в кадрите от басейна. Накрая казахме няколко думи и за двата телевизионни филма за Pooka!, част от поредицата Into the Dark.

Следващите уикенди на клуба ще бъдат посветени отново на другото ни хоби, а именно гледането на състезания, така че Цитаделата планираме да се видим отново на сбирка в ДК “Средец” чак края на март.

pooka lives

Тагове:  ,

Оставете отговор